KudłatyHD Napisano 11 Grudzień 2005 Napisano 11 Grudzień 2005 Znalazłem taka informację:radio maryja płaci za przekaz pod warunkiem, że kwota daru wynosi minimum 5 zeta... I jeszcze to:MÓJ OJCIEC MA WYPRANY PRZEZ NICH MÓZG, WYPROWADZIŁEM SIĘ JUŻ DAWNO DO ŻONY, ON WSTĄPIŁ DO ODNOWY W DUCHU ŚW, SŁUCHA RADIA MARYJA , OGLĄDA TELEWIZJE TRWAM. PO KILKU LATACH ZACZĘŁY SIĘ Z NIM DZIAĆ DZIWNE RZECZY, PO WEJŚCIU DO DOMU KAZAŁ PIĆ NAM JAKĄŚ WODĘ, ON MÓWIŁ ŻE PIJE CODZIENNIE, PYTAŁEM SIĘ MOJEJ MAMY O CO MU CHODZI, POWIEDZIAŁA ŻE JEST CHORY, ON PIJE CODZIENNIE WODĘ ŚWIĘCONĄ ABY NIE WSTAPIŁ W NIEGO SZATAN. ZŁAPALI GO KILKA RAZY ŻE PODPROWADZAŁ WODĘ ŚWIĘCONĄ Z KOŚCIOŁA W PARAFI ŚW JANA BOSCO W SZCZECINIE NA POGODNIE. MIESZKAŁ TAM ZDARZAŁO SIĘ ŻE NAD RANEM KTOŚ STAŁ NAD NAMI JAK SPALIŚMY I MODLIŁ SIĘ I KROPIŁ NAS WODĄ ŚWIĘCONĄ. PODPROWADZAŁ LICHĄ RENCINĘ MOJEJ MAMIE ZA KARĘ ŻE NIE CHCIAŁA WSTĄPIĆ DO ODNOWY TAK JAK ON, I ZA JEJ STRASZNE GRZECHY MUSIAŁA PŁACIĆ RENTĄ. ZADZWOŃCIE DO TEJ PARAFI I POZDRÓWCIE ICH ODE MNIE, JUZ MNIE ZNAJĄ. TELEFONY ZNAJDZIECIE W KS TELEFONICZNEJ. POWIEDZCIE TYLKO , POZDROWIENIA OD SEKCIARZA. JAK WYŁĄCZAŁA MU TELEWIZOR Z PRZEWIELEBNYM RYDZYKIEM JAK MÓWIŁ TO GANIAŁ JĄ Z KRUCYFIKSEM, I KROPIŁ WODĄ ŚWIĘCONĄ, JAK ZACZĄŁ ORGANIZOWAĆ SPOTKANIA MODLITEWNE W DOMU I ZACZĘŁA GONIĆ SEKTĘ TO STWIERDZIŁ ŻE JEST OPĘTANA, NA AMBONIE W TEJŻE PARAFI OGŁASZAŁ ŻE BĘDĄ ORGANIZOWAĆ MODLITWY UZDROWIENIA W JEJ IMIENIU, ŻE JEST CHORA. A ON JEST ZDROWY OCZYWIŚCIE. OKRADAŁ MNIE , MOJĄ ŻONĘ I MOJE DZIECKO, ZANOSIŁ DO KOŚCIOŁA, CZĘSTO LEŻAKOWAŁ KRZYŻEM W KOŚCIELE I WYPĘDZAŁ Z CAŁEJ NASZEJ RODZINY SZATANA, TERAZ W CHWILI OBECNEJ JEST SŁABY FIZYCZNIE BO SIĘ ODCHUDZA, A DLACZEGO, BO SZATANA SIĘ WYPĘDZA POSTEM. JEŚLI CHODZI O PSYCHIKĘ TO ON MA JUŻ SIANO ZAMIAST MÓZGU, NIE MOŻNA Z NIM POROZMAWIAĆ, I JEST CORAZ GORZEJ, ZAWOZI STARE BABSKA WSZYSTKIE PO DOMACH. PROSZĘ NIE ŚMIEJCIE SIĘ Z TEGO ARTYKUŁU, NA WASZĄ STRONĘ WSZEDŁEM PRZYPADKOWO, JESTEM PRZEKONANY NA 100 PROCENT ŻE TO JEST SEKTA. I POPIERAM WAS. MÓJ OJCIEC JEST TERAZ BARDZO CHORYM CZŁOWIEKIEM I TYLKO POMOC INTERNAUTÓW MOŻE GO URATOWAĆ, ZADZWOŃCIE DO NICH I KAŻCIE ZAPRZESTAĆ DZIAŁALNOŚCI ODNOWY W DUCHU ŚW W TEJ PARAFI, WYMUŚCIE TO OD NICH NAWET PRZEZ PRASĘ, RADIO I TELEWIZJĘ. POZDRAWIAM. NIE MOGE PODAC SWOICH DANYCH. STRACIŁEM PRZEZ NICH OJCA. I TEGO IM NIGDY NIE DODARUJE. PAMIĘTAJCIE, PARAFIA ŚW JANA BOSCO W SZCZECINIE NA POGODNIE. MOŻE KTOŚ SPRAWDZI SKĄD ONI MAJĄ TYLE PIENIĄZKÓW NA BUDOWE TAK WIELKIEGO BUDYNKU W TEJŻE PARAFI. MOŻE RODZINY CIERPIĄ I DZIECI NIE MAJĄ CO JEŚĆ TYLE ICH CZŁONKOWIE SEKTY NABRALI KREDYTÓW. ZASTANÓWCIE SIĘ NAD TYM. POZDRAWIAM,HEJ.
Jura Napisano 11 Grudzień 2005 Napisano 11 Grudzień 2005 No tak.... I co odpowiedzieć? Jestem szczęśliwy, że moi rodzice już nie słuchają tego radia....Obawiam się, że w Kościele Katolickim w Polsce rodzi się nowa sekta czcicieli Rydzyka.Obym się mylił....
kocur Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Napisano 12 Grudzień 2005 Witam !Widzę, że przez rozsianie wiatru rozpętałem burzę .....Ok. Dla równowagi chciałem przytoczyć kilka audycji z archiwum RM, które nie sa tak bardzo wypaczone" i bałwochwalcze w stosunku do Ojca Dyrektora( nawiasem mówiąc u mnie w firmie tak mówi się najwyższego zwierzchnika ;-) ). Ja z racji tej, ze pracuję tylko w nocy, ściągam sobie z netu takie archiwalne audycje i słucham. Jest kilkanaście gniotów, przesyconych jakąś dziwną retoryką ale są też perełki. Otóż polecam sierpniową audycję poświęconą Powstaniu Warszawskiemu oraz grudniową poświęconą KL Warschau i trudnościom związanym z budową pomnika upamiętniającego te wydarzenia. Jako ciekawostkę moge polecić audycję o New Age ( Harry Potter przyrównywany jest do szatana )- Debata przedwyborcza to wręcz majstersztyk obiektywnego dziennikarstwa ;-), Maybach to juz w ogóle jaja ...Jednak z większości audycji krytykujących współczesne warunki polityczne w jakich przyszło nam żyć, z telefonów słuchaczy wyłania się dość dwuznaczny obraz. Ja sam mam pewne wątpliwości co do traktowania tego co mówią bowiem mam świadomość, że ci ludzie ( gros z nich to zawzięci patrioci, dla których Polska jest największym dobrem) 60 lat temu mieli podobne poglądy i z taką samą determinacją walczyli o wolność jak dziś o przetrwanie. Dzisiaj ci ludzie, często schorowani i zgorzkniali tylko w RM mogą wykrzyczeć swoje częstokroć uzasadnione żale. Że Polska ma ich w dupie, że śmieją się z moheru, że gaz od 01.01 idzie znów w górę,a emerytury nie, że wypracowany przez tyle lat majątek rozpłynął w niejasnych okolicznościach w ubeckich kieszeniach. Fakt, że ja słucham tylko audycji zabarwionych tematyka historyczno - polityczną ( nie słucham pierdół o tym jak święty jest Ojciec Dyrektor ) ale mam jakieś dziwne wrażenie, właśnie takiej misji ( poza stricte religijną) ta stacja powinna się podejmować.Tym postem chciałem pokazać inne - bardziej refleksyjne oblicze RM. To prawda, że jest przesycone nienawiścią i homofobią ale przecież nie całe. Nie możemy przecież nie zauważać tego co się dzieje wokół nas - ceny Europejskie zarobki azjatyckie, partnerzy" z UE obcinają nam kasę i w dupie nas mają jak ruskie nam grają na nosie z mięsem czy z gazem itd itd itd ..... Nigdzie indziej o tym nikt wprost nie powie ...Więc na koniec: JEST POTRZEBNE TO RADIO CZY NIE ?Jak myslicie ? Pozdrawiam - kocur !
TIX Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 Mi to radio do niczego nie jest potrzebne, ale skoro mamy wolność słowa i wypowiedzi to niech moherki tez mają do kogo wzdychać. Pamiętam jakiś czas temu zachwyty nad programem Korwina Mikke - to ktoś moze zachwycać się i RM :-) Niestety bólem w tym wszystkim jest to , że RM jak każda skrajna organizacja wypacza problemy i tak naprawde nie wiadomo jak jest. Ale na szczęście po drugiej stronie równoważni też ktoś jest kto potrafi powiedzieć STOP i naprostować sytuację :) Niech krzyczą - ich prawo
sachaj Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 ja jestem tego zdania ze to radio jest potrzebne i to bardzo bo dla niektorych ludzi to najwiekszy skarb jaki ktos potrafi im dac spokoj w domu i mozliwosc modlitwy msze rózance koronki itp. ale uwazam ze ktos jednak powinien kontrolowac wypowiedzi prowadzacych i telefonujacych bo niekiedy tak wszystko poprzekrecaja i historie równiez i powinni terz ponosic konsekwencje mowienia nieprawdy lub bezpodstawnego oskarzania ludzi a na dzien dzisiejszy jest bezkarne i KRiT nawet nie smie zabraz zdania
Boruta Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 Zgadzam się z przedmówcą, jakby ktoś otworzył przeciwieństwo tego radia lub TV Trwam, to by długo nie pograł.Pozdrawiam
TIX Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 powinien kontrolowac wypowiedzi prowadzacych i telefonujacych ?????????????? czy to nie nazywa się czasem CENZURA ??
peter7007 Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 Przypadkiem odkryłem ten wątek ze zdziwieniem wielkim ale wiecie co ,to może być bardzo ciekawy wątek jeżeli każdy przytoczy jakąś ciekawostkę o Radiu Maryja nie obrażając oczywiście nikogo bo nie o to chodzi. Mam taką ciekawostkę-jakiś czas temu w tv był program o Radiu Maryja gdzie wypowiadał się stary dziadek(sam to oglądałem) że przeznaczył 40 000$ -tak to nie pomyłka-na Radio Maryja.Przyjechali do niego po te pieniądze ludzie z Radia Maryja serdecznie mu podziękowali itd.Po jakimś czasie dziadek na coś zachorował i skończyła mu się kasa a konieczne było leczenie więc zwrucił się do Radia Maryja o pomoc.Najpierw nie odzywali się a potem (chyba żeby się odp....dolił) polecili go opatrzności Bożej i na tym staneło;tak że kasa tam płynie tylko w jedną stronę. Pozdrawiam
dect Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 40 tys $? Phi... Pewnien tygodnik na N" pisze, ze TV Trwam kosztuje rocznie 20 melonow...
sachaj Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 do TIX a ty nie uwazasz ze gdy ktos bezpodstawnie oskarza kogos o to kim nie jest na forum ogólnodostepnym to jest w pozadku albo podaje na antenie nieprawdziwe fakty z historii to jak to nazwac przypomne ze raz juz byla taka sprawa ze oskarzono ojca dyrektora za to jak potraktowal poslow glosujacych za ustawa o aborcji i ze kazal golic glowy tym poslom zostal zatrzymany ale te tercjarki wyszly na ulice i wypuszczono go za mala szkodliwosc spoleczna jak ktos mowi cos publicznie to musi sie liczyc z tym co mowi a juz napewno dziennikarzteraz ludzie maja pretensje ze za komuny ich uczono falszywej historii ukrywali Katyn itp... 43. Słuchacz: > > - W Oświęcimiu nigdy nie było komór gazowych. Ta propaganda głoszona jest > przez lobby homoseksualistów amerykańskich. Ojciec Piotr: - Chyba przez > lobby żydowskie. Słuchacz - A to nie na jedno wychodzi?
peter7007 Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 Do dect" chodziło mi o to jak się traktuje ludzi którzy już są bez pieniędzy-zgodnie z zasadą Jak ma wyzdrowieć to wyzdrowieje a jak ma umżeć to i tak umże".A swoją drogą 40 000 $ dla mnie to dużo i takiego człowieka powinno się trochę lepiej potraktować -chociaż czy durnia żałować? Czemuś głupi boś biedny a czemuś biedny boś głupi"
bombel Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 Rodzina RM jest sektą w łonie Kościła Katolickiego, świadczy o tym chociażby inne niż u rsezty katolików pozdrowienie.Wszyscy doskonale rozumiemy jaka jest wizja świata wg. RM. Jednak rozgłośnia ta stała się ostatnio bardzo profesjonalna i nie dopuszcza do emisji wypowiedzi skrajnych. Jednocześnie sporo tam solidnych informacji i komentarzy zdecydowanie innych niż w większości pozostałych mediów. Wiele z tych informacji trafia w gusta ludzi skrzywdzonych rozczarowanych i takich którzy czują się obco w otaczającym nas świecie.W ten sposób to skrajne radio powoli staje się włądcą dusz tych ludzi i kreuje się na jedynego ich obrońce.Tak jak kiedyś wszyscy oglądali Kingsajz i wiedzieli że krasnoludki to komuchy" ale cenzura nic nie mogła zrobić bo jak zabronić wyświetlania filmu o krasnoludkach, tak dzisiaj wiemy jakie poglądy reprezentuje RM ale wierzcie mi nie da się tego udowodnić w jakimkolwiek sądzie.To jest moim zdaniem największe zagrożenie jakie niesie istnienie RM.Proste drwiny z głupoty ojca dyrektora podnoszą tylko jego autorytet w oczach wyznawców. A sam ojciec Tafdeusz Rydzyk chwali się tym że dostaje coraz więcej moherowych beretów.Problem jest poważniejszy niż wielu ludzi sądzi.Obym był fałszywym prorokiem.Bombel
KudłatyHD Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Pod tym linkiem swietna flesho gra hehepolecamhttp://www.moheroweberety.net/go/pl/
Pluton Napisano 16 Grudzień 2005 Napisano 16 Grudzień 2005 Widzialem gre ale niestety prawda jest taka ze oni nie placa podatkow od niczego, dostaja pensje i emerytury od panstwa tzn od nas z naszych podatkow i to my ich utrzymujemy nawet tego niechcac.Chroncie swoje rodziny a szczegolnie osoby starsze samotne podatne na demagogie z radia bo stana sie łatwym łupem radia.
Boruta Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 Pod grę dubbing podkładała chyba pewna posłanka SLD ;-).Pozdrawiam
revolt Napisano 21 Grudzień 2005 Napisano 21 Grudzień 2005 chciałbym żeby Rydyka pierdiulnoł piorun gdy mówi o zydach;) nie daj Boże gdyby go ktoś ustrzelił bo by był kolejny mennczenik:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.