Skocz do zawartości

Świąteczni wciskacze?:)

VanWorden

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Od jakiegoś czasu odnoszę nieodparte wrażenie że na forum ktoś zasuwa niezłą kryptoreklamę.. Pojawiają się posty różnych świeżo zarejestrowanych gości, którzy zwykle wpadają w samozachwyt nad właśnie zakupionym" bądź już prawie wybranym" sprzętem.. Chodzi zwykle o ten sam sprzęt więc chciałbym się mylić ale może komuś zależy na napędzeniu kilku klientów na świąteczne zakupy?:)
W końcu chodzi o detektory z ajwyższej" półki więc warto powalczyć o klienta i najwyraźniej każda metoda jest dobra..

Pozdrawiam

VW
Napisano
Masz na mysli Apera i Sachaja i zachwalanie sprzetu Minelab Explorer II ?
Mnie tez dziwi, ze w poludnie gosc pyta, co sadzicie o Explorerze II, a po poludniu sam sobie odpowiada (i jest to jedyna wypowiedz!) ze jest on ...najlepszy na swiecie! :-)))))
O co tu chodzi?
Aper pyta co warto kupic (Explorer II czy Whites XLT, a za chwile pisze to samo, ze explorer II to ...zgadnijcie... najlepszy sprzet na swiecie! I to nawet go na oczy nie widzial! To sa jajka!
Ja zamierzam tez kupic wykrywacz, ale zanim go kupie - chce go najpierw zobaczyc, sprawdic jak sie nim przemiata, jakie ma funkcje i jak sie z nim chodzi. I jesli sie nie sprawdza moje oczekiwania - bede szukala innego modelu.
Aper wskazuje na testy zrobione przez dillera Minelaba :-) i juz wie ze kupi Minelaba.

I mimo ze wiekszosc mu przyznaje, ze zarowno XLT jak i Explorer II sa na najwyzszej polce i dyskusja ktory lepszy nigdy nie miala sensu, to on pisze, ze ... Explorer jest lepszy. Po co? Nawet go na oczy nie widzial....

Czasem mam takie samo wrazenie jak VanWorden, ze stoi za tym wszystkim jakis dystrybutor Minelaba w Polsce. Ale to tylko ... wrazenie.
Pozdrawiam!
Napisano
No nie!jak widze poza ,,oczami ,,mnie obmawiacie.......a ja nie mam nic na sumieniu.To że mieszkam daleko od sklepów-dilerów jak tam wolicie to nie pozwolę sobie wydać dodatkowo 200-300 zł na paliwo.Miałem w ręce Minelaba Muskeetera czy jak mu tam i decyzję podejmuję nie tylko na podstawie Waszych wypowiedzi,ale także na podstawie innych jak to można nazwać informacji i reklam też.Dziwi mnie to ,że macie do mnie jakieś ale,tylko dlatego że nie zgodziłem się po namyśle na Wasze ukierunkowania co do innego typu niż ja wybrałem.To jest moja decyzja i szkoda że się nią pochwaliłem....
Napisano
O widzę że Muszkieterka myśli o tym samym (tych samych).

Niech oni się sami tłumaczą, jeśli chcą.

Ja tylko powiem za siebie, że nie jestem dealerem żadnej firmy (szkoda).

Mam nadzieję Muszkieterka, że mówiąc o testach dealera miałaś na myśli tych Słowaków (?)

Mówiąc nawiasem, na tym forum jest chyba tylko opórcz mnie jedna czy dwie osoby, które podpisują się nazwą firmy, którą prowadzą.

Cała reszta się ukrywa, a czasami pod coś podszywa.

Nie wspomnę o delarach polskich firm, których jest w kilkunastu. Jedynie JMS i Kruku są chyba rozpoznawalni. A reszta?

proscan
Napisano
Minelab nigdy nie przebierał w środkach, sam przekonałem się na własnej skórze, dla nich i ich ludzi liczy się tylko jedno:pieniądz.
Fałszowane testy są jednym z elementów, drugim są płatni naganiacze pojawiający się na tym i innych forum.
Napisano
Muszkieterko? Mam dać ogłoszenie w gazecie ,czy ktoś w Polsce ma już ,,to co chcę kupić/-celowo nie podaję nazwy.....i mam jechać do kogoś żeby mi pokazał zamiatanie?.Chyba lekka przesada.Może jak chcesz kupić pralkę czy coś innego to chodzisz po ludziach i pytasz czy mają taki typ...i pierzesz u nich swoje ciuszki -i masz test zrobiony?Nieładnie mnie krytykować w nowym poście,oj nieładnie
Napisano
Aper, niepotrzebnie sie smucisz, poniewaz:

- nic sie za Twoimi plecami o Tobie nie pisze, poniewaz zauwaz ze Cie poinformowalam na Twoim poscie i nawet dalam Ci link do tej dyskusji,

- wlasnie dobrze byloby Ci poszukac kogos w Twojej miejscowosci, kto moze ma taki sprzet i moglbys go zobaczyc w praktyce.
Pisze to dlatego, ze ja juz kiedys jeden wykrywacz (ze sredniej polki) niemal nie kupilam, ale udalo mi sie znalezc kogos i po obejrzeniu uznalam, ze bylby to duuzy blad. Dlatego teraz tez chce wczesniej zobaczyc sprzet, na ktory zamierzam wydac wcale niemale pieniadze.

- a wiesz ze wlasnie jak chcialam kupic pralke, to podpytywalam sie znajomhych o awaryjnosc i skutecznosc ich pralek, i kilkakrotnie ogladalam je w sklepie zanim podjelam decyzje. A zapewniam Cie ze byla ona tansza niz wykrywacz (4 tys.zl.),

- nowy post jest pewnie po to by nie rozmydlac Twojego, zreszta dotyczy on nie tylko Ciebie. Czytales post Sachaja? :-)))

- ja mysle ze jako poczatkujacy bez jakiegokolwiek doswiadczenia jestes bardzo podekscytowany, masz wylewne" pioro i wyglada to bardzo dziwnie, niestety - prawie jak kryptoreklama.
Ale nie bierz tego do siebie tak bardzo, gdybys chcial kupic chinskiego MD i tak sie podniecal to by kazdy sie usmial, ale Ty masz tez w tym co piszesz duzo racji bo piszesz o b. dobrym wykrywaczu.
Ale stawiajac taki tytul postu musiales byc swiadomym, ze pojawi sie takze krytyka... i jakos trzeba sie z nia pogodzic....

- wierz mi ze spor, ktory z nich jest lepszy, nigdy nie bedzie mial sprawiedliwego finalu, bo to jest niemozliwe.
Oba sa - jak juz Ci pisalam - wysrubowane na maximum, i spieranie sie o to nie ma wiekszego sensu. Wedlug mnie liczy sie jeszcze wiedza, gdzie z nim pojsc, bo tak naprawde wyniki beda zalezaly, gdzie bedziesz kopal, jak starymi mapami bedziesz dysponowal itp.

- zobacz co napisal 2 posty wyzej Raned. On zna ten rynek (wykrywaczy) i jego opinie na temat Minelaba. To obrazuje wyniki w testach zasiegow.
Ale wiedz tez, ze niecne jest tylko podle zanizanie wynikow konkurencji. Same wyniki zasiegow tego wykrywacza moga byc prawda, a to znaczy ze i tak idziesz w dobrym kierunku.

-mysle ze jak go kupisz i nabierzesz doswiadczenia, to staniesz sie swoista Oazą, wreszcie bedzie kto mial doradzac minelabowcom, bo sama szukajac informacji i porad uzytkownikow zauwazylam w przypadku Explorera - informacyjną pustynie.

- jesli sie gdzies w moich wypowiedziach poczules dotkniety - to najmocniej przepraszam.

Pozdrawiam wszystkich spiacych, ja niestety bede mogla isc spac dopiero nad rankiem.
Napisano
Oj Panowie i Panie a macie jakieś dowody na to , że Aper i Sachaj działają na zlecenie" jakiegoś dystrybutora? czy też są to tylko wasze radosne nocne dywagacje. Temat z gatunku Pokłóćmy się jeszcze raz" -temat do uśpienia.

VanWorden- a czy taki post nowego użytkownika przed świętami: kupiłem XLT, jestem ciekawy opini innych użytkowników na jego temat i ustawień , ja ogólnie jestem jak narazie nim bez wszech miar zachwycony, no poprostu jest super, ale jestem ciekawy co mają do powiedzenia inni "- też by był dla Ciebie kryptoreklamą. Tak tylko pytam z ciekawości ;)

Pozdrawiam
Napisano
Witam!

Martin - ja specjalnie nie podawałem Nicków żeby nie robić awantury, ale uderz w stół a..:)
Traktuje ten wątek raczej humorystycznie więc nie chcę wcale żeby zarzut kryptoreklamy był traktowany poważnie, jednak zauważ że nieczęsto odzywają się ludzie którzy właśnie kupili topowe Whitesy, Garretty czy inne i już śpiewają peany na ich cześć.. Oczywiście w przypadku Sachaja jest to uzasadnione bo jeśli chodziło się wcześniej po DOBRYCH miejscówkach z impulsiakiem no to taki Explorer dopiero musi czesać:)
Faktem jest że święta za pasem więc i dystrybutorzy coraz bardziej zdesperowani..

Pozdrawiam

VW
Napisano
Martin, czy Ty przypadkiem nie kłamiesz?
Możesz podać dokładnie skąd wziąłeś ten cytat? Kto i kiedy robił taką kryptoreklamę Whites'a? Bo jakoś Ci nie wierze.....
Napisano
Dziekuje VanWorden, masz racje. Nie zrozumialem tego pytania z ciekawosci"...
Martin - rzeczywiscie wziolem twoja wypowiedz doslownie.
Przepraszam!!!
Napisano
Sachaj napewno nie jest wciskaczem, aper nie wiem, ale ten trzeci jest i wszyscy dobrze wiedzą , tylko nikt tego głośno nie powie, bo to święta krowa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie