Skocz do zawartości

co to za dzialo samobierzne?

Frozzer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wg mnie i kolegow znajomych to 7,62 cm PaK(r) auf Gw II Ausf B Marder II, ale zdjecie z tylu i trudnop poznac, a takiego modelu nie mam w kolekcji to nie wiem jak on z tylu wyglada :)

i pytanie drugie dla coniektorych bywalcow forum z mojej okolicy, gdzie to zdjecie zostalo zrobione? :D
Napisano
poprosze o tytul tej ksiazki, bo ja zdjecie dostalem od kolegi, a to wlasnie moje rodzinne miasto

mam jeszcze tylko ejdno pytanie, czy mozliwe jest dojscie do jakiej jednostki ten marder nalezal? zdjecie pochodzi z olsztyna, skrzyzowanie ulicy grunwaldzkiej i starej warszawskiej styczen 45 rok. z tego co wnioskuje
Napisano
Zdjęcie to na pewno jest w rosyjskiej książecce z cyklu Frontline Illustration Wehrmacht Large Unit 1945" vol.1 - to jest relatywnie łatwe do dostania oraz chyba również w innej rosyjskiej książecce Panzertruppen 1945".
Co do idenfyfikacji to raczej na zasadzie prawdopodobieństwa można sprawdzić która z jednostek operująca na tym obszarze miał je na stanie mniej więcej w tym okresie.
Takie pytanie możesz zadać na np M-L lub Feldgrau.net jest tam kilka osób które mają dostęp do materiałów źródłowych np. Martin Block
Marek
Napisano
warwick dokladnie, kolo mostu jana
to jedno z niewielu znanych mi zdjec (poza eszelonami na dworcu glownym) przedstawiajacych niemiecki sprzet pancerny w olsztynie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie