Skocz do zawartości

hełmy kolekcje vol.4

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 141
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

ni pies ni wydra...cos dziwnego z bakelitu z prlu-najbardziej przypomina kask górniczy...ale bez daszka i z podpinką jak na motor...coś mi świta jakieś ratownictwo górnicze,hełm na wspinaczki górskiej...oj...jaki jest taki jest-nieważne:)

Napisano

...o takiego fajnego:)miało byc jeszcze kilka nowości ale poczta przed Świętami sie zatkała i nic nie dochodzi
:(...więc cdn pewnie dopiero po Nowym Roku bo wyjeżdzam...a dziś życzę Wszystkim hełmiarzom i nie tylko Wesołych Swiąt:)))...i dużo dużo dużo fantów w Nowym Roku:)))

Napisano

Nowy Rok oprócz wizyty panów w mundurkach przyniósł mi też kilka nowości-na początek kask motocyklowy odmiana 3 w malowaniu wojskowym...

Napisano

dosyć rzadka ponoć sprawa-tzw.hełm przejściowy zomo-czyli po mojemu-hełm motocyklowy odmiana 3 z zamontowaną tarczą z hełmu typu 2...

Napisano

i taka ciekawostka-hełmik patrolowy wz.64...milicyjny...cały ranek czyściłem go z syfów różnych-orzełek był prawie czarny od brudu...teraz wygląda tak...

Napisano

i jego srodek-nit miedziany bez bić,tabliczka LUDWIKÓW KIELCE 1939 i wyposażenie wewnętrzne z tkaniny...tylo na dzis...czekam na jeszcze 1 hełmik...a potem ...jak mnie nie zamkną to i inne;)...bandyta Czarek

Napisano

kask motocyklowy odmiana 3 z osłoną milicyjną,w malowaniu wojskowym,z...magazynów WOP...prl nie przestaje mnie zadziwiać:)

Napisano
Witam!
Od początku obserwuję ten wątek, także jego wcześniejsze cześci. Bardzo ładne hełmy Czarku! Szczególnie gratuluję tej OPLetki na dzwonie wz.31!
Mam 2 pytania, kilka postów wyżej jest hełm z kuricą, pewny jesteś, że orygianł?
Co do hełmy wz.50 sanitarnego, czy krzyż jest malowany pędzlem, czy może natryskowo? Nie powinien być na białej tarczy?
Pozdrawiam, Łukasz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie