swujec Napisano 1 Grudzień 2005 Autor Napisano 1 Grudzień 2005 Witam, ostatnio wykopałem pociski kaliber około 13mm, na łusce są oznaczenie S L 4". Mam podejrzenia, że jest to pocisk amerykański, ale nie jestem pewien. Czy ktoś, kto zna takowe pociski mógłby mi pomóc w identyfikacji?
Domino(*) Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 SL - Saint Louis42 - 1942Nabój do 12,7 mm Browninga amerykańskiego (0,5 cala)Pzdr
Jaro5 Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 Nie pociski a naboje :)I faktycznie amerykańskie, dokładnie z fabryki St Louis Ordnance Plant Pozdrawiam
adi72 Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 Zgadzam się.SL-St.Louis Ordnance Plant-St.Louis Mo.USAPozdrawiam.
Pytanie
swujec
Witam, ostatnio wykopałem pociski kaliber około 13mm, na łusce są oznaczenie S L 4". Mam podejrzenia, że jest to pocisk amerykański, ale nie jestem pewien. Czy ktoś, kto zna takowe pociski mógłby mi pomóc w identyfikacji?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.