Skocz do zawartości

sprzęt dla początkujących.

Wojciech82

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich. Dajcie szanse początkującym. Pare dni temu zakupiłem wojskowy wykrywacz w3p. W najbliższą niedziele postaram się go przetestować (myśle że śniegi stopnieją) Czy ktos mooże coś napisać na temat wojskowych wykrywaczy? Czy wrrto wogóle z nim chodzić? Dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam
Napisano
Nie zgadzam się z moimi przedmówcami... jakieś licho pchnęło Wojciecha do poszukiwań i to jest super. Przy okazji pewnie kupił wykrywkę za małe pieniądze i niech poszuka i pokopie jak się spodoba to sobie kupi coś fajnego. A Wasze panowie R i P zadanie w tym by nie kupił jakiegoś szajsownego penetratora w przyszłości.

Pozdrawiam Verte
Napisano
Pamiętam jak zaczynałem swą przygodę z wykrywką" . Samoróbka PI była wtedy dla mnie szczytem technologii. Pamiętam też radość z pierwszego znalezionego carskiego guzika który wyskoczył z dołka zamiast tysięcznego gwoździa. Tak mało wtedy człowiek potrzebował do szczęścia. Nie miał internetu, nie znał innych kopaczy i nie miał pojęcia o zagranicznej produkcji wykrywaczy. Nie było się o co spierać, która piszczałka lepsza. Nic nie mąciło prawdziwej przygody i radości z odkrywania pamiątek po ludziach którzy już odeszli.To są zalety mieszkania na prowincji. Teraz i do mnie dotarł postęp , co z tego jeśli wracając z garścią guzików z pola ma się poczucie że nic ciekawego dziś sie nie trafiło. Wojciech 82 warto chodzić nawet bez piszczałki ( zawsze coś można znaleść wyoranego na wierzchu)Życzę Ci powodzenia i wytrwałośći w pasji którą sie zaraziłeś
Napisano
I jeszcze jedno. Gdy już przesiądziesz się na lepszy sprzęt Twój wojskowy wykrywacz może stać się jednym z eksponatów w Twojej kolekcji militariów. Jak nie patrzeć jesteś do przodu.
Napisano
Do Taśka i innych.

Samoróbką PI da się coś znaleźć. Z WP3 będzie raczej trudno zarazić się hobby niczego nie znajdując.

Wojciech pyta czy wato - odpowiadam: warto. Można się dotlenić, pospacerować, nie trzeba będzie się zbyt czesto schylać (plecy nie rozbolą).

Nie nastawiaj się, że znajdzisz cokolwiek. Bo z takim nastawieniem zniechęcisz się zbyt szybko. Oczekuj raczej ciekawego wypadu na świeże powietrze. Oby w dobrym towarzystwie.

pzdr.

proscan
Napisano
No cóż! Dla mnie każdy sprzęt jest dobry nawet jeśli nie jest sprzętem dobrej jakości... Mówiąc szczeże to nie oczekuje jakiś skarbów ale czy samo znalezienie czegoś w ziemi jakiejś mało istotnej rzeczy którą ktoś kiedyś tam zostawił nie jest fascynującym uczuciem. To jak łowienie ryb - każdy ruch spławika wyzwala jakieś emocje. I o to w tym chodzi. Jak się wciągne to kupie coś lepszego. Pozdrawiam
ps. A może ktoś ma jakieś pozytywne opinie dla tego wykrywacza? Jaki wykrywacz byście proponowali do 300zł?
Napisano
No cóż, wszyscy chwalą jabla, ja go nie widziałem, ani nie miałem w ręku. Mój wojskowy miał zasięg do 15 cm w ziemi na większe rzeczy, ale łapał każdą drobinę, np. drut na wierzchu miał taki błądzący sygnał.
Pozdawiam
Napisano
Witam wszystkich!
Byłem dzisiaj z moim w3p na teście. 3 jakieś puszki 2 blaszki i jedna łuska od kbk-ak. mieszkam blisko jednstki pewnie chłopaki mieli jakieś manewry. Faktycznie ciężko coś znaleść - sprzęt nie jestnajlepszej jakości. ale frajda jest. Zaproponuje ktoś jakiś sprzęt do 300zł?
Napisano
ja proponuje ci impulsiaka jest to sprzet o dobrych parametrach i w twojej granicy cenowej mam takowy ale wykrywacz bez dyskryminacji i uzywam go tylko w czystym" lesie ma bardzo dobry atut duza antene 60, 80,kwadrat 1mx1m dzieki krtorej penetrujesz stosunkowo duzy teren kupilem pare lat temu uzywany za 150zl z tego co wiem skladał je gosc w okolicach Czestochowy
pozdrawiam
Napisano
koledzy a może się ktoś wypowiedzieć na temat tych sprzętów?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73619981
i tego
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73619981

Byłem dzisiaj znowu z w3p tylko w inny miejscu
Dzisiaj lepiej: Podkowa, 3 łuski nie wiem od czego, scyzoryk z lat 80tych, i dziwny aluminiowy kubek z gotyckim napisem kakao. Dobrze jest cały dzień w lesie przesiedziałem. Pozdrawiam
Napisano
Te iemieckie" wykrywacze są prostu z Chin. Lepsze od WP3, a nie dam głowy czy nie rozpadną Ci się przy pierwszym wyjściu w teren.

Lepiej poczekaj o wiosny. Może św. Mikołaj i Dzieciątko pod choinką będą łaskawe?

proscan

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie