Skocz do zawartości
  • 0

częśc od Łosia"

misiaczor

Pytanie

Napisano

kolegi dziadek w perwszych dniach września 1939 wykręcił to z postrzelonego samolotu który awaryjnie lądował w okolicach Małkini. twierdzi że to z Łosia. na powyższej części sa wybite znaki:made in coventry en......nd
type sc9-8 no L N lub H I 26. tabliczki znamionowe nie są czytelne. jeśli ktoś może to zidentyfkowac to proszę o informację. naszym zdaniem jest to coś na postac iskrownika. pozdr

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na samolotach się nie znam, ale myślę, że to mloże być jakaś prądnica. Pisze, że wyprodukowana w angli, nie wiem jakie miały silniki, to nie moja dziedzina. Wejdź na dział o 39 i tam może spytaj.
Pozdrawiam
Napisano

kolegi dziadek w perwszych dniach września 1939 wykręcił to z postrzelonego samolotu który awaryjnie lądował w okolicach Małkini. twierdzi że to z Łosia. na powyższej części sa wybite znaki:made in coventry en......nd
type sc9-8 no L N lub H I 26. tabliczki znamionowe nie są czytelne. jeśli ktoś może to zidentyfkowac to proszę o informację. naszym zdaniem jest to coś na postac iskrownika. pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie