maciej Napisano 27 Listopad 2005 Autor Napisano 27 Listopad 2005 Witam.Kiedyś na Allegro był wystawiony taki nieśmiertelnik.Czy ktoś z forumowiczów mógłby rozszyfrować bicia na nim.Dziękuję i pozdrawiam.Maciej
Parti78 Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 a to numer wybity z tyłu! Pozdrawiam tez kolegów, którzy pomogli Tobie w identyfikacji mnie też oświecili odnośnie tej formacji ss. Pozdawiam. Ps. coś dziwne bicia ma ta Twoja blaszka z Allegro... Ja osobiście z dużą rezerwą podchodzę do blaszekss wystawianych na allegro... z wiadomych powodów. Swoją sam wygrzebałem.
maciej Napisano 27 Listopad 2005 Autor Napisano 27 Listopad 2005 Witam.Kiedyś na Allegro był wystawiony taki nieśmiertelnik.Czy ktoś z forumowiczów mógłby rozszyfrować bicia na nim.Dziękuję i pozdrawiam.Maciej
coriolan Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 SS Panzergrenadiere Ausbildungs und Erstaz Bataillon 2StammkompaniePanzergrenadiere = grenadierzy pancerni Stammkompanie - kompania kadrowaAusbildungs = szkoleniowyEsatz = zapasowy0= grupa krwiNr=i dalej liczby - nr osobisty SS-mannaNie da sie ustalić n-ru pułku grenadierów SS z tego nieśmiertelnika, a było ich kilkanaście /można sprawdzić na lexikon-der-wehrmacht/
maxikasek Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 SS-PzGrenAuE-Btl były w ośrodkach szkoleniowych. Są to samodzielne jednostki. nie wchodziły w skład pułków ani dywizji- chyba że tymczasowych bądź grup bojowych organizowanych ad hoc.
Pytanie
maciej
Witam.
Kiedyś na Allegro był wystawiony taki nieśmiertelnik.
Czy ktoś z forumowiczów mógłby rozszyfrować bicia na nim.
Dziękuję i pozdrawiam.
Maciej
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.