bartekl23 Napisano 19 Maj 2003 Autor Share Napisano 19 Maj 2003 Witam!Proszę o identyfikację łuski:godz. 12 - Ngodz. 3 - 19godz. 6 - orzełek taki jak w łuskach austro-węgierskichgodz. 9 - 33We wszystkich numerach dotyczących łusek takiej (lub podobnej nie ma). Znaleziona pod Tomaszowem Lubelskim.bartekl23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Maj 2003 Share Napisano 19 Maj 2003 A według mnie to polska łuska.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 8 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2003 Jest to łuska Mauserowska II wojenna - 7,92 mm.Proszę opomoc.bartekl23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 8 Czerwiec 2003 Share Napisano 8 Czerwiec 2003 1933 to data produkcji, N - fabryka norblina Orzelek - polskie godloto chyba w miare oczywiste :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 8 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2003 Ok. Dobra dzięki wszystkim. Dopiero teraz (!) wszedłem w linki i znalazłem stronę z oznaczeniami na łuskach. bartekl23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkuno Napisano 8 Czerwiec 2003 Share Napisano 8 Czerwiec 2003 Orzełek to bezapelacyjnie Państwowe Zakłady Amunicyjne w Skarżysku-Kamiennej, 19 to prawdopodobnie zawartość procentowa miedzi w stopie łuski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr J. Bochyński Napisano 20 Maj 2003 Share Napisano 20 Maj 2003 Witammoże jakieś bliższe dane typu:-długość łuski-przybliżony kaliber- typ kryzy (zwykła, z wystającą kryżą itp.)- typ łuski (butelkowa, walcowa, stożkowa itp.)wtedy są większe szanse na odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
bartekl23
Proszę o identyfikację łuski:
godz. 12 - N
godz. 3 - 19
godz. 6 - orzełek taki jak w łuskach austro-węgierskich
godz. 9 - 33
We wszystkich numerach dotyczących łusek takiej (lub podobnej nie ma). Znaleziona pod Tomaszowem Lubelskim.
bartekl23
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.