peter7007 Napisano 24 Listopad 2005 Autor Napisano 24 Listopad 2005 Mam pytanie do bardziej zaawansowanych Kolegów-jaki wykrywacz możecie polecić który ZDECYDOWANIE odróżni metale kolorowe od stali(żelaza).Chodzę z HS-3 i chciałbym przestać kopać wszystko.Po odstąpieniu od zamiaru otwarcia punktu skupu złomu(złom już mam) postanowiłem zadać to pytanie.Zycząc miękkiego gruntu pod łopatą pozdrawiam wszystkich serdecznie.
militarny Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 Witam. Tez mam ten problem , wieć przeżucam się na Garreta Ace-250 !! Na kolor dobry i w przystępnej cenie! pozd
kocur Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 Witam !Ja właśnie przerzuciłem się ze Smętka na kolorek. Chodzę z Fisherem cz-5 ( obecnie funkcjonuje pod nazwą cz-3d ) sprzęt już z górnej półki ale kupiłem używany i niezwykle okazyjnie. Moja opinia jest taka, że jeżeli nie masz dość kapuchy żeby kupić coś uniwersalnego ( wyższy whites, garret gti ) możesz kupić coś na kolor w mniejszej cenie ( tylko na kolorek) ale Smętka zostawić. Ja tak chciałem zrobić ale trafił mi się ten fisher - więc decyzja zapadła.pozdrawiam - kocur !
dziki1958 Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 Zdecydowanie polecam GARRETT ACE 250.Kupiłem go kilka miesięcy temu trochę dla przekory żeby sprawdzić na własnej skórze jak to działa bo różne były opinie o tym sprzęcie na forum. Zostałem mile zaskoczony bo dobrze radzi sobie w terenie. Znalazłem nim masę monet i innego koloru. Jest prosty w obsłudze i bardzo lekki co przy kilkugodzinnych poszukiwaniach ma ogromne znaczenie. A poza tym cena jest w okolicach smętka tak że nie będziesz musiał sporo dokładać. Zostawie go sobie jako zapasowy bo mam chęc na kupno Solarisa Rutusa. Ale to dopiero na wiosnę.
lolek Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 Witam!Jeśli masz dość kaski i szukasz odpowiedniego piszczydła na kolorek to polecam stajnię Whites. Sam łażę na Eagle Spectrum (starszy brat XLT) i jestem bardzo zadowolony. Niektórzy polecają Minelaby-one też są idealne na kolorek.Najlepiej prześledz wątki na forum i wyciągnij sam wnioski. Daję fotkę 1,5h łażenia po stalagu-zero żelastwa wykopanego.
zeber Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 Dołączę się do dziki1958, od niedawna mam ACE 250 i potwierdzam, że to b.przyjemny sprzęcik na kolory. Kiedy go kupowałem miałem trochę obaw, ale miło mnie zaskoczył. Zasięgów kosmicznych to on nie ma, ale swojej ceny chyba jest warty. Pozdrawiam
peter7007 Napisano 25 Listopad 2005 Autor Napisano 25 Listopad 2005 Dziękuję bardzo za rady -wątki na forum prześledziłem wszystkie!!!!!(o wykrywaczach)ale nigdzie nie wspomina się o wykrywaczu przy którym praktycznie nie kopie się żelaza nawet gdy jest mowa o sprzęcie wysokiej klasy.Kopałem tylko HS-3 ,nie znam nikogo kopiącego"i tym samym nie zetknąłem się z innym sprzętem w praktyce.Dlatego zadałem to pytanie-za rady bardzo dziękuję.Rozmawiałem przez gg z człowiekiem który ma White's 6000 i twierdził że potrafi odróżnić metale kolorowe od żelaza w ok 90%.Czy ktoś miał z nim jakieś doświadczenia? Ukłony dla Małżonek i Innych posiadanych
VanWorden Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 Witam!Peter - doświadczony użytkownik Whitesa 5900 lub 6000 lub XLT czy DFXa może śmiało podnieść statystykę do 99%Doskonałą dyskryminację mają też niektóre Minelaby.Jeśli jednak chodziłeś wcześniej na HS3 to pewnie najbardziej spodobałby Ci się Whites 6000PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.