Skocz do zawartości

Wpadka

Boruta

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Stara sprawa z ta wysylka do Anglii.

I jeszcze cos:
Oba pochodzą z czasów II wojny światowej, są produkcji niemieckiej i na oba wymagane jest zezwolenie, którego 26-latek nie posiadał - powiedział Masojć."

Albo pismak cos pokrecil albo pan policjant jest debilem sugerujac, ze na MG moza miec pozwolenie.

Pozdrawiam
Napisano
witam pan boruta troche przesadza na mg pozwolenie to ma tylko wojsko: ) a swoja drogą ochrona ma pozwolena na broń palna:
krótka-pistolety cz75,glock 17,19,walther p99,p83,rewolwery,
maszynowa - pm glauberyt-różne wersje, pm wz63rak
strzelby gładkolufowe np mossberg 500.
Napisano
aha napisałem kąkretne modele broni bo to najczęstsze zabawki jakie ma ochrona prosze tego nie traktować jako kąkret bo co kraj to obyczaj -chłopaki latają tez z tt wz 33 : )
Napisano
Boruta,czytajac nazwe tego wątku o czym innym pomyślałem hhi hihih :DDD

Ktos rowniez pomyslal,chociaz przez chwilę o innej wpadce :) ??
Napisano
wpadka to hasełko wieloznaczeniowe, w zależności od kontekstu sytuacji. Obie wpadki z bronią i z bezbronną nie są fajne.
Napisano
Chodzilo mi o to, ze bron sie PRZYSTRZELIWUJE,a nie PRZESTRZELIWUJE. Wtedy bron jest przystrzelana, a nie przestrzelona ;-) Jak mozna przestrzelic bron???
Pozdrawiam
Napisano
A GDZIE W TEKSCIE JEST MOWA O MG-42??? MOWI SIE O KARABINIE MASZYNOWYM! ALE JAK ZNAM ZYCIE,TO JEDEN WIELKI PISMACKI LAICYZM TEMATYCZNY.DLA NICH-karabin czy tez karabinek, tudziez pistolet maszynowy to jedno i to samo.
WYBACZMY IM.

ps. wyslac giwere pocztą??!! niezly koles,niezly.
Napisano
Tu jest wymienione co było w Magdalence:
http://www.specops.superhost.pl/taktyka%20czarna/operacje%20AT/Magdalenka/magdalenka_main.htm#Uzbrojenie%20bandytów:
Napisano
witam
przepraszam za krnąbrnosć 1 stopnia.
ale na linku wyzej nie przedstawiono akms,lecz aks.
to bardzo wazne! przynajmniej dla mnie.
pozdrowienia
Napisano
i co do przebijalnosci. to tez jest troche mitów.
Strzelałem do drzew,podkładów kolejowych,kątowników,teowników i wogóle do wszystkiego co sie nie rusza,
bylem zawiedziony??!!
z odległosci 15 metrów! pocisk z rdzeniem stalowym w płaszczu platerowanym miedzią,czyli standard wp.
nie przebił drzewa bukowego o srednicy ok.30cm.
pozdrawiam
Napisano
romcio, ten na zdjeciu, to Kbk AK! To jest prawidlowa nazwa, tego karabinka. Mialem na stanie w wojsku taka giwere, z 1959 roku. Nie nazywala sie AKS. Poprostu AK, ze skladana kolba.
Pozdrawiam
Napisano
Z tą przebijalnością to mam pewną przygodę,byłem w wojsku dawno temu inne czasy, fala, luz, i wogule...Mój porucznik przyniusł na stacje [radiolokacyjną] całą torbę pestek do kałacha , postrzelamy powiedział,widząc znudzone do obłędu stare wojsko,i postrzelaliśmy w pług ,taki do śniegu od kraza.Lemiesz miał ze 3- cm i o dziwo pocisk z 15 kroków nie przebjł go,tylko przeleciał ze siwistem nad naszymi głowami ,odsuneliśmy się dla bezpieczeństwa na jakieś 50 kroków padły następne strzały i o dziwo przeszły przez lemiesz jak przez masło.Porucznik coś truł o prędkości obrotowej ,ale widać byłó że sam nie wie co mówi,a jak jest z tą przebijalnościa ,może ktoś wie ???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie