lain Napisano 22 Listopad 2005 Autor Napisano 22 Listopad 2005 znalazłem to na stanowiskach wojsk niemieckich na mierzeji wiślanej.wkoło były łuski,bagnet,oliwiarka,mauser.
lain Napisano 22 Listopad 2005 Autor Napisano 22 Listopad 2005 znalazłem to na stanowiskach wojsk niemieckich na mierzeji wiślanej.wkoło były łuski,bagnet,oliwiarka,mauser.
lain Napisano 22 Listopad 2005 Autor Napisano 22 Listopad 2005 tam gdzie zaznaczyłem strzałkami jest napisane : hand arbeit"
KacperW. Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Czyli jest napisane ręcznie robione- na Mierzei mieszają się fanty cywilne z wojskowymio jest raczej na pewno coś co zabrali ze soba cywile uciekający z Prus. Swoją droga może przedstawiac całkiem spora wartośćpozdrawiam
lain Napisano 22 Listopad 2005 Autor Napisano 22 Listopad 2005 Dzieki.miałem skojarzenia z emblematami jednostek górskich itp.ale szkoda ze cywilne.bo gdyby wojskowe np.włoskie,bądz łotewskie to bym się bardziej cieszył.a co do wartości to nie sądze aby miało jakąkolwiek:)Pozdrawiam!
Pytanie
lain
znalazłem to na stanowiskach wojsk niemieckich na mierzeji wiślanej.wkoło były łuski,bagnet,oliwiarka,mauser.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.