Skocz do zawartości

no comment

Frozzer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
nic odac nic ujac dzieki takim jak on nasze srodowisko juz ledwo zipie w oczach postronnych osób
pozdro pol
Napisano
Może ktoś podpowie, po jakich lasach, ten gość buszuje, to będę je omijał szerokim łukiem....pozdrawiam Jarek
Napisano
Moze kolega z PS bedzie na działce w tym roku obsiewał ogorki????:)

Miejmy nadzieje ze bedzie miał zawsze tyle szczescia co do tej pory....
Napisano
Znow ekscytujecie sie fotka z .....

A gdzies tu czytalem żeby nie wszczynac takich dyskusji.

A teraz informacyjnie:
Zdazylo mi sie poznac osobiscie gostka z fotki-jest mieszkancem okolic Dukli i takie znaleziska sa u niego aturalnym" otoczeniem,w ktorym wychowal sie od dziecka./i wyobrazcie sobie ze nic mu nie urwalo/
Dopiero tacy jak ...hmmm coniektorzy",odwiedzajac ten zakatek kraju,podniecają sie tym tak,ze az trzeba to uwiecznic na zdjeciu.

Tym ktorzy chca ominac ten teren-sa to okolice przeleczy Dukielskiej.

Frozzer-dzieki za dobre chęci reklamy naszego forum,ale juz nie trzeba...

Pozdrawiam JMS

Napisano
Witam!!!

Popieram JMS`a. Nikt nie powiedzial ze kolega ze zdjecia ma zamiar rozbierac ten granat mozdziezowy. Nigdzie nie doczytalem sie tekstu zeby on czy jego koledzy zabrali to do domu.
Nie wiem skad ta nagonka. Wstyd mi za was koledzy. Kazdy z nas wykopuje to swinstwo!!!Czy to dlatego ze z konkurencyjnej strony??? eeehhhhh

Z powazaniem vonadamski
Napisano
JMS - nie tylko ty i twoj kolega zyjecie w miejscach naszpikowanych granatami mozdziezowymi jak dobra kasza skwarkami, rowniez i ja, ale nauczono mnie, ze niewypalow, niewybuchow sie nie tyka, nie podnosi, nie rzuca nimi itp. a tutaj prosze zdjecie, a na nim osoba w roli herosa chwytajaca i dzwigajaca na ramieniu piekny niemiecki mortar. co jak co, ja jestem nauczony zeby tego nie tykac, szczegolnie jak ma ebonitowy zapalnik, ale inni rowniesz odwiedzajacy wasz serwis, niektorzy majacy po 14 lat, osoby zaczynajace dopiero szukac, moga dojsc do wniosku patrzac na to zdjecie, ze to moze jest nie grozne, i jak ten pan tak spokojnie to nosil na ramieniu, to i ja tak moge. i tak rodza sie kolejne katastrofy i wypadki, a potem nagonka na poszukiwaczy i minuta ciszy dla zmarlych.

vonadamski - jednak najbardzie zdziwila mnie teraz twoja postawa, to ty jako pierwszy piszesz o wzywaniu saperow, nietykaniu niewybuchow itp. rozumiem ze bronisz serwisu na ktorego forum przebywasz, ale ja go wcale nie oskarzam, nie podalem adresu na jakim sie znajduja te zdjecia, nie napisalem ani slowa oskarzajacego serwis PS". nie pragne rowniez pozbyc sie zadnej konkurencji dla odkrywcy, bo z odkrywca w zaden sposob nie jestem zwiazany, no moze poza tym, ze czasami zdaza mi sie kupic gazete i cos napisac na forum. uwazam ze jednak nie jest na miejscu zamieszczanie takich zdjec. takie jest tylko moje zdanie, ktore mam chyba prawo wyrazac publicznie. piszesz rowniez ze kazdy z nas wykopuje to swinstwo, ale niestety, a raczej stety nie kazdy z nas ma tyle odwagi, albo braku rozsadku zeby to swinstwo podnosic z ziemi i swobodnie z nim spacerowac (bo ani na zdjeciu nie widze dolka, z ktorego to wyjeto, ani zadnej saperki itp.)
Napisano
Witam!!!

Masz duzo racji Frozzer. Nie od dzis sie znamy" i wiemy dobrze ze ty jak i ja nie bawimy sie tym swinstwem. To jest sprawa juz tego kolegi.
Acha :-)))))) podajac link wziales pod uwage to ze moze obejzec 14 latek :-)))) Duze powazanko Frozzer i bez obrazy.

Z powazaniem vonadamski
Napisano
Proponuje zakonczyc.

Tyle na Odkrywcy sie naczytalem prosb zeby nie wszczynac tego typu dyskusji.

Sugerowalbym nawet likwidacje tego watku-ze wzgledu na 14-latkow"
Napisano
panowie takich przypedków jest pełno jak byłem w wojsku na poligonie w wedrzynie jeden zołnierz przyniósł mi pociski od zsu 23-4 zebym mu je rozbroił a miał ich kilkanascie, a ze byłem w uzbrojeniu to skierowano go własnie do mnie i wiecie co zrobiłem ? wziołem te na pociski i oddałem chłopakom z oplotki!!!Podziekowali mi i przeprosili za niesubordynacje kolegów .
Napisano
Witam
Obiecałem sobie,że nie bede się udzielał na Odkrywcy,ale poruszył mnie ten post.Frozz z całym szacunkiem dla ciebie do tej pory twoje posty były rzeczowe i nie miały nic do zarzucenia,ale nie bądź u diabła hipokrytą.Wszyscy twoi bliscy znajomi wiedzą,że sam rozbrajasz niektore rozrywkowe fanty ,jeśli nie wiesz o co chodzi to może trochę szczegółów: panzerfaust, czy tez pociski do granatnika Mauserowskiego.Jeśli chcesz oceniac kogoś najpierw zobacz,czy sam jestes w porządku,bo jak będzie inaczej to twoja troska o 14-latków wygląda trochę nie bardzo.ten post nie świadczy o tym,że przestałem ciebie szanować,wprost przeciwnie wciąż bardzo ciebie szanuję,ale proszę nie oceniaj innych,bo inni mogą ciebie tez ocenić.
Pozdrawiam brać eksploratorską.
Napisano
Prosba. Niech niektorzy koledzy pisza tylko i wyłacznie w swoim imieniu.Stwierdzenie ze wszyscy wykopuja takie dranstwo jest przesadzone i w jakis sposob kłamliwe bo np. ja czegos takiego nie wyrywam z ziemii. Co do sensu niniejszego postu- Frozzer miał pewnie w zamierzeniu pokazanie zrodła wypadkow, tragedii a nie nagonke na konkurencyjny serwis.Nie jest to wcale patriotyzm lokalny" lecz proba zrozumienia sensu egzaltacji niniejszego postu.Własnie o to chodzi zeby pokazac nieszczesnym 14-latkom czego nie powinno sie brac w rece, bo moze skonczyc sie krwawa jatka...

ps. jesli kogos obraziłem-sorka.
ps2. Nigdy nie byłem dobry w zabawach typu interpretacja czyichs mysli wiec moge sie mylic...
ps3. wydaje mi sie ze był kiedys pomysł stworzenia działu dotyczacego rozrywek-czyli pokazania rzeczy ktorych ruszanie moze zakonczyc sie nieszczesliwie....wiec po co tyle piany???

pozdrawiam!
Napisano
A tak swoją drogę, zauważyliście, że zmienił się obrazek pod wskazanym hiperłączem. Widać, że koledzy z PS mają na całe szczęście poczucie humoru:)

Napisano
Witam (po długiej nieobecności zresztą)
Z tego co pamiętam to w każdym wypadku jeśli tylko temat zachaczał o amunicję (wszelkiego typu łącznie z 7,92 Muser hehe) odzywali się jacyś" goście i udowadniali pozostałym, że osoba zaczynająca gadkę o niewybuchach jest co najmniej nienormalna.Ludzie!! Tym razem to wy sie opanujcie a nie ci co wyciągają takie żelastwo. Dajcie sobie na wstrzymanie, bo przekroje wszelkich pocisków, min, czy grantów są ogólnie dostępne (vide miny i granaty w Odkrywcy", reszta jest w książkach i na stronach). Nikt nie wspomina zazwyczaj o rozbieraniu takich fantów". Nie dajcie się zwariować i się wyluzujcie.
Hariku:nie wal głupot bo gadasz pierduły. Frozz w życiu nie rozebrał niczego powyżej 7,92. Z prostego względu, że się troszkę boi takich rzeczy i wcale mu się nie dziwie. I weź pod uwagę, że skoro on znajduje takie rzeczy to nie jest to jednoznaczne z rozbieraniem niewybuchów. Byłem wielokrotnie przy znajdywaniu wybuchowych ciekawostek.Zarówno przez siebie, saperów, innych poszukiwaczy jak i przez Frozza. I byłem przy opisywanych przez ciebie jak sądzę panzerfaustach, moździerzówkach jak i nasadkowcach, które Frozz znalazł.I nikt ich nie rozbierał bo leżą w ziemi do tej pory (oprócz tych co jakiś debil w pełnym tego słowa znaczeniu wykopał wtórnie i położył na widoku co jest kretyństwiem według mnie). I jak spotkamy się w terenie to powiem Ci szczerze, że nawet słowa z Tobą nie zamienię o ile będę wiedział ktoś ty. Gadasz Hariku bzdury i to mnie właśnie boli.
Innych gorąco pozdrawiam, a jak ktoś nie znalazł nigdy żadnego niewypału, to jakoś sobie słabo to wyobrażam. Chyba Panowie, że szukacie na wybetonowanych ścieżkach w centrum miast ;) Nie śmieje się, ale niewypałów jak sami wiecie jest w ziemi tyle, że jakby je na złom dawać, to majątek by się zbiło na tym;) Czego nikomu nie sugeruje oczywiście
Trzymajta się i ciekawych znalezisk (absolutnie niewybuchowych, bo takie są najciekawsze-z małymi wyjątkami jak się okazuje).
Napisano
Moge potwierdzic, ze wszystkie niebezpieczne znaleziska Frozzer zostawia na miejscu - pod ziemia. Znam go, widzialem, znajdywalem po nim i sam znajdywalem i tez zostawiam. Chodzi tu glownie o nieprzyjemne rejony Słup koło Olsztyna. Pozdrawiam.
Napisano
Panowie jak widać bardzo się nudzicie i nie macie większych problemów na głowie jak to zdjęcie. Zapewniam was iż koleś żyje i nic mu nie grozi i zapewne nawet się nie domyśla jakie zamieszanie wywołało jego zdjęcie. W jego imieniu dziękuję za troskę i proponuję pozostawić wykrywacze w domu bo nigdy nie wiadomo na co się trafi (a nóż wypali), pozostają piaskownice i przydomowe ogródki. Osobiscie uważam ,iż środowisko tzw poszukiwaczy (nie do wszystkich) to banda hipokrytów, która łamie prawo i nie takie rzeczy wyprawia. Ja przynajmniej się tego nie wypieram a dulszczyzną się brzydzę.

FDJ
Napisano
Frozzer nie daj sie ; granaty i fausty w lesie , Frozzer na forum, chyba wystarczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie