DjOLO Napisano 20 Listopad 2005 Autor Napisano 20 Listopad 2005 Dostałem dziś takie dziwne coś i nie wiem dokładniej co to może być.Czy coś wartościowego czy kawalek złomu.Podejrzewam że jest dosyć stare.Pozdrawiam.
kocur Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 Moim zdaniem to bosak. Osadzany zwykle na długiej żerdzi.pozdrawiam - kocur!
DjOLO Napisano 20 Listopad 2005 Autor Napisano 20 Listopad 2005 A nie wiesz może z jakiego okresu?I czy jest coś warto jako okaz kolekcjonerski?
kocur Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 Nie sądzę. W latach powojennych był wymóg na wsiach aby w pobliżu stodół i innych zabudowań gospodarskich znajdował się podręczny sprzęt gaśniczy. U mojego wujka do tej pory na ścianie stodoły wisi taki bosak. Jego wiek ciężko jest określić - to jest tak jakbyś znalazł np. siekierę. Może być sprzed 200 lat a może i sprzed 30. Ciężko powiedzieć. Pozdrawiam - kocur !
DjOLO Napisano 20 Listopad 2005 Autor Napisano 20 Listopad 2005 Dzięki za odpowiedz.Pozdrawiam - Olek !
Pytanie
DjOLO
Dostałem dziś takie dziwne coś i nie wiem dokładniej co to może być.Czy coś wartościowego czy kawalek złomu.Podejrzewam że jest dosyć stare.Pozdrawiam.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.