olin Napisano 14 Listopad 2005 Autor Napisano 14 Listopad 2005 Prosze o blizsze informacje na temat odznaki łotewskiej (miedziana, tłoczona, o wym. okolo 2x3 cm.) - wedlug mnie jest na czapke:) Fanty znalezione w weekend na wsch od Torunia:) Dzieki olin
grba Napisano 14 Listopad 2005 Napisano 14 Listopad 2005 Motyw trzech gwiazd obecny jest w herbie Łotwy. Najwyższym łotewskim odznaczeniem jest Order Trzech Gwiazd" z mottem Per aspera ad astra" - Przez trudy do gwiazd.
grba Napisano 15 Listopad 2005 Napisano 15 Listopad 2005 Bez większego zastanowienia, wpisałem do przeglądarki hasła dotyczące armii łotewskiej, jej umundurowania, znaków, odznak, odznaczeń, po rosyjsku.W zamian otrzymałem w 90% teksty, w których Rosjanie mieszają niepodległą Łotwę z błotem. Kraj, którego armia liczy obecnie 5 864 ludzi w mundurach jest ważnym wrogiem dla Imperium.Wracając do twojego znaleziska. Jest to znak i guzik armii łotewskiej z okresu I Republiko (1920-1940). Wielka rzadkość.
Pytanie
olin
Prosze o blizsze informacje na temat odznaki łotewskiej (miedziana, tłoczona, o wym. okolo 2x3 cm.) - wedlug mnie jest na czapke:) Fanty znalezione w weekend na wsch od Torunia:) Dzieki olin
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.