Artur B. Napisano 30 Listopad 2005 Napisano 30 Listopad 2005 Witam serdecznie.Dziwna historia z wieżą" bardzo mnie zainteresowała. bjar mam prośbe o wyjaśnienie co oznacza termin dziwna historia", czyżby ktoś podkupił moją wieżę"?? (ostatnia cena oferowana 8 tys. EURO)Pogubiłem się już w tej wylicznace kto jest cacy a kto be. Mam nadzieję, że MOB jest choć trochę cacy. Jeśli chodzi o post El Camino to na swoje usprawiedliwienie mogę podać tylko to, że Muzeum ma ponad 6000 eksponatów do konserwacji (nie wiem ile przedmiotów do konserwacji ma Rekin). El Camino zapewniam, że prawdopodobnie mamy więcej przedmiotów w dobrym stanie niż każdy z Was.. I żeby nie było wątpliwości - mój post nei ma na celu atakowania kogokolwiek, tylko wyjaśnienie skali trudności jakie stoją przed MOB. wars98 ja się też dziwię mediom, że takie drobiazgi" tak bardzo ich interesują i zapewniam, że to nie my szukaliśmy taniej sensacji tylko redaktorzy nie chcą może już pisac o polityce i wolą coś z innej działki. jaca2003 kasę na minię (na nawierzchniową też) do pomalowania złomu z podwórka mamy i tąrzeczoną minie sobie kupiliśmy. jaca2003 jestem również pewny, że nawet Tobie nie udałoby się pomalować (po uprzednim przygotowaniu) wszystkiego złomu z naszego podwórka. W tym roku zrobilismy tyle ile zdążyliśmy (co pomalowano pokazywalem w jakimś innym miejscu - poszukaj - od tego czasu pomalowaliśmy jeszcze kilka przedmiotów). Dodam tylko że poszło" ponad 200 litrów lakieru. W przyszłym roku następna porcja idzie pod pędzel". morena co REKIN zrobi z tą kupą złomu????. Sprzeda na skupach???. Nie znam ich kondycji finansowej, ale jestem wręcz przekonany, że nawet REKIN nie zakonserwuje 6000 eksponatów w 3 dni. dect ze Słonia nie zostało juz praktycznie nic (ponoć już nie ma tych elementów w kraju). W związku z tym, że nie my to wyciągneliśmy to fotek nie będzie. mial - ani grilla ani mardera na onetowe aukcje nie wystawiałem, nie wykopałem też blach do tego typu pojazdów, więc nie wiem do czego pijesz". Na koniec powiem, że wśród drobiazgów" wyciągniętych z bagienka jest klapa celowniczego do Panzerjagera IV z obrotowym peryskopem no i 24 ogniwa gąsienicy. Życząc miłego dnia pozdrawiam czytających ten tekst.
mial Napisano 30 Listopad 2005 Napisano 30 Listopad 2005 dziwna historia", - minelo juz 2 lata plotki sie beda rozrastac coraz bardziejEl Camino zapewniam, że prawdopodobnie mamy więcej przedmiotów w dobrym stanie niż każdy z Was.."co znaczy w dobrym stanie ale i tak bym sie nie zalozylco REKIN zrobi z tą kupą złomu" pewnie to samo co MOB-nic ani grilla ani mardera na onetowe aukcje nie wystawiałem, nie wykopałem też blach do tego typu pojazdów, więc nie wiem do czego pijesz" do tego ze wyciagneliscie wieze od t-34 bez dachu we wrzesniu w tym samym okresie na alegro byl dach do takiej wiezy nie mowie ze od tej konkretnej teraz prasa donosi o dziale samobieznym na czeskim podwoziu a tu bok od mardera / grillaufam ze to czysty przypadek:)Panzerjagera IV oj cos obrodzilo tych pojazdow chyba 3 w tym roku ale to dobrze bo czesci na zachod od odry sa pilnie poszukiwane
El Camino Napisano 30 Listopad 2005 Napisano 30 Listopad 2005 Arturze - nie Masz się co usprawiedliwiać - napisałem moje prywatne zdanie (w kwestii faktu , że Sdkfz Rekina wygląda lepiej) do którego mam prawo. A co do porównania do ilości eksponatów to Ty reprezentujesz Muzeum - ja jestem osoba prywatną , jak chyba większość Forumowiczów i to porównanie raczej jest śmieszne , nie uważasz ? A co do sławetnej wieży Pantery - to Sam chyba przyznasz że sytuacja trwa juz dwa lata i miał rację Bjar_1 określając ją jako dziwną ... Nie neguję trudności jakie stoją przez Tobą i MOB , jak również nie atakują Cię oraz Muzeum (proszę Żebyś nie odebrał tak tego postu), tylko prosze o wyjaśnienie - czemu tak długo to trwa ... ?
wars98 Napisano 30 Listopad 2005 Napisano 30 Listopad 2005 Witam!Dyrektorze! I tak wolę w mediach informację, że MOB znalazł np. nakrętkę od Tygrysa, czy że wykopał wieżyczkę od T-34, niż n-ty raz oglądać Leppera, czy innego błazna. Zdecydowanie wolę też działalność MOB, niż wyrywanie blach przez złoniarzy", czy próby podbierania innym wraków w wykonaniu Rekina".Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia!wars98 :)
bjar_1 Napisano 2 Grudzień 2005 Napisano 2 Grudzień 2005 Panie Arturze ,pisząc dziwna sprawa" miałem na myśli to ,że wieża kisi się na złomowisku już dobrych kilkanaście miesięcy. A miała być przywieziona do Muzeum niedługo po wydobyciu... Zginąć może i nie zginie ,ale po cholerę tam leży? Nie macie czym jej przywieźć? ;)pozdrawiambjar_1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.