Skocz do zawartości

Święto Odzyskania Niepodlegości!!! Odkrycia Tominewa i Kocura!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam i gratuluję znalezisk!
Krzyż harcerski z samego środka PRL, seria z 1974 r., mennica warszawska, skrót met. oznacza metal kolorowy.
Pewnie jakiś druh Boruch wybrał się w krzaki na maślaki:) Pozdrawiam,
SZZ
  • 2 weeks later...
Napisano
Glassmine..godny sprzęt:)kiedyś takiego znalazłem w Gdyni na ul.Fredry...wykopali go znajomi z gazowni i pozostawili na wieczór opartego o płot...no to go przygarnołem...dobrze że było zimno i miałem dresik pod spodem...zmieścił się po rozłożeniu spodni na szpagat..tylko ludzie się jakoś tak podejrzliwie zerkali:)
Napisano
czy ta osłona też jest z tamtąd wykopana bo nie było fotek kopania i jeszcze jedno tam gdzie szukaliście to były lasy nieporęckie koło warszawy?????????/pozdro!!!!!!!
  • 5 months later...
Napisano

widok z boku na mechanizm spustowy, niestety brak jest spustu.

Może ktoś z was posiada taki mechanizm, chętnie bym go nabył.
Proszę o maile.

Napisano
Mam dźwignie spustu czy jak to się nazywa... wykop. Zaraz zrobie fotki. Może wam się na coś przyda. Gratuluje szreka!!

Pozdrawiam!!
Napisano

Witam wszystkich!!

Trwa rekonstrukcja panzerschreka, aby wyrównać powierzchnię przed położeniem głownej farby , nałożyłem szpachle, wygląda naprawde całkiem nieżle, a to dopiero połowe pracy.

Napisano

Pozatym chciałbym podziękować koledze Skok'owi, który ma znaczny wkład do rekonstrukcji,ponieważ otrzymałem od niego spust do Panzerschreka, który widac na zdjęciu.

Jeszcze raz wielkie dzieki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie