Skocz do zawartości

11 listopada w Gdansku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ciekawa inscenizacja:
http://photobucket.com/albums/c129/niedzwiedz/GDANSK%2011-2005/?action=view&slideshow=true
mam tez pare krotkich filmikow, ale nie mam miejsca zaby wrzucic, moze kots moze cos zaproponowac?
  • Odpowiedzi 147
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Było zajeb... Grupa 3 BASTION GROLMAN pozdrawia organizatorów TGRH. Oby tak dalej i do przodu panowie. Pozdrawiam, robGD
Napisano
Impreza (mimo - jak się dowiedziałem od organizatorów - wielu trudności) wypadła świetnie. Wzięliśmy w niej udział kooperując z Bastionem Grolman, którego członków serdecznie pozdrawiam. Sama rekonstrukcja trwała około 20 minut, ale dynamizm potyczki nie miał sobie równych. Chaos, panika, dzika kanonada, którą słyszę do tej pory... rewelka :) Raziły jedynie nieco ieepokowe" artefakty na polu walki, takie jak parkometr, kiosk ruchu oraz kilka znaków drogowych ;) Jutro dołączę parę fotek.
Napisano

Witam wszystkich!Dziekuje rowniez za super impreze!Szczegolne podziekowania dla TGRH ,za mila wspolprace i ciekawa rekonstrukcje!Pozdrawiam

Schutze Albert
GRH 3 Bastion Grolmann

Napisano

Witam szanownych rekonstruktorów!Miałem niewątpliwą ucieche obserwować widowsko historyczne na własne oczy.Zapewne nie spodoba wam sie co tu napisze ale trudno będzie polemizować z faktami.Otóż-zastanawiam sie jaka jest granica umowności historycznej w takowych przedsięwzięciach-że wspomne o tytułowym Powstaniu Warszawskim w Gdańsku(sic!)-jakby Gdańsk był miastem o ubogiej historii-zwłaszcza tej sprzed 60 lat.Dosyć dziwacznie wygląda także starcie przy jak najbardziej nowoczesnej ciężarówce z jak najbardziej nowoczesnymi kolumnami.Ciekawostką jest też stanowisko moździerza przy kiosku Ruchu i walka wokół słupa ogłoszeniowego z reklamami karate.Teraz troszke o umowności mundurowej-zastanawiam się co robiły tam osoby mające na sobie elementy umundurowania tudzież ciuchów cywilnych bardzo umownych-jak np Niemiec" w spodniach flektarn,polskie buty wojskowe tzw desanty zauważylem u paru umownych żołnierzy a najlepszym był pędzony cywil w adidaskach...Pozostaje zadać sobie pytanie czy to umowność czy po prostu niedbałość...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie