Skocz do zawartości
  • 0

Odznaka Panzerkampfabzeichen

pretender01

Pytanie

Napisano

Witam. Dzisiaj przypadkiem na polu oprócz monetek trafiłem (niestety szpadlem też) taką odznakę. Dzięki udzielonym informacjom wiem iż jest to odznaka Panzerkampfabzeichen (Odznaka za Bitwy Pancerne) a widoczna sygnatura wytwórcy oznacza (jeśli się nie mylę) AS Adolf Schilze, Grunwald... no i mam pytanie czy jest to jakieś rzadkie znalezisko czy raczej coś pospolitego ? ( to moja pierwsza odznaka i jestem ciekawy) Pozdrawiam - p.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
...ma taki sens, że nie każdy jest zarejestrowany na każdym forum dotyczącym tematyki poszukiwań i przez to potencjalnie zwiększam szanse na dowiedzenie się czegoś więcej na dany temat (wiedzy nigdy za wiele)...czasami temat leży na forum bez odpowiedzi dłuższy czas a na innym odpowiedż jest prawie natychmiastowa ...a dzięki Tobie i innym użytkownikom forum (tego i innego) mam już jakieś rozeznanie w temacie. Pozdrawiam.
Napisano

Witam. Dzisiaj przypadkiem na polu oprócz monetek trafiłem (niestety szpadlem też) taką odznakę. Dzięki udzielonym informacjom wiem iż jest to odznaka Panzerkampfabzeichen (Odznaka za Bitwy Pancerne) a widoczna sygnatura wytwórcy oznacza (jeśli się nie mylę) AS Adolf Schilze, Grunwald... no i mam pytanie czy jest to jakieś rzadkie znalezisko czy raczej coś pospolitego ? ( to moja pierwsza odznaka i jestem ciekawy) Pozdrawiam - p.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie