Guest Posted April 7, 2002 Share Posted April 7, 2002 Mam pytanie do wszystkich poszukiwaczy: jak polecacie Pułtusk do poszukiwań, czy jest jeszcze coś ciekawego?? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 7, 2002 Share Posted April 7, 2002 Cześć To zależy czego chcesz szukać... Wiele się tam działo, ale z tego co ostatnio widziałem to jest nieźle przegrzebane. Jak chcesz więcej wiadpomości to daj znac na priva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 13, 2003 Share Posted November 13, 2003 CZEŚĆ WITAM GRONO KOLEGÓW!MOŻE BY TAK ZEBRAĆ SIŁY I TAK RAZEM POSZUKAC W OKOLICACH PUŁTUSKA. BYŁO BY MIŁO.POZDRAWIAMvon ROSE Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiszpan Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Zatory koło Pułtuska Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiszpan Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Zatory WWI Busch Link to comment Share on other sites More sharing options...
rav79 Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Witam Kolegów!razem ze znajomym jeździmy ostatnio w oklice Pułtusk-Różan. Znajdujemy sporo ammo mosin/ppsh i innego niebezpiecznego badziewia po ruskich - tzw rozrywek. W sumie z wartościowych fantów - niewiele, poza kilkoma magazynkami do ppsh, mp40 i bagnetem. Ciekawią mnie Zatory. może kolega Hiszpan by trochę przybliżył temat? Amoże wybiera się w najbliższy wekeend w te okolice to moze bysmy połączyli siły. Mieszkam 20 km od Zator...Rafałinfo na rav79-79@o2.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiszpan Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Niestety w tych okolicach będe dopiero w wakacje na działce koło Popowa.Odnośnie tych zdjęć to jest cmentarz z WWI w bardzo opłakanym stanie.Sądząc po rozmiarach to w tych okolicach nieźle się tłukli.Kiedyś przed miejscowym kościołem była gablota ze zdjęciami zniszczonych Zator z okresu WWI.Ja też znajdywałem tam głównie rozrywki i pare hełmów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiszpan Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 WWI Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiszpan Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 WWI Link to comment Share on other sites More sharing options...
rav79 Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 A może ktoś ma jakieś info na temat walk z ruskimi w okolicach Rząśnik - Obryte niedaleko Pułtuska w 1920. Podobno w tym rejonie doszło do ciężkich walk, które wstrzymały pochód ruskich w kierunku Warszawy. Może ktoś dysponuje jakimś opisem bądź mapką? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tominew Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Witaj hiszpan!!!Wielkie dzięki za fane mapki!!! A czy mógłbyś mi je wysłać na maila tominew@poczta.onet.pl , tylko że bardziej czytalne i wieksze. Z góry dziękuję.P.S. A masz jakieś mapki z okolic Bolimowa i RawkiPozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
HU13ERT Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Witam. Wokół terenów Pułtuska można znaleźć rzeczy od Napoleona aż do pozostałości współczesnych czasów ale przeważają głównie fanty pozostałe po naszych wschodnich sprzymierzeńcach: łuski i ammo od PPSz i Mosin jak i wielka ilość świństwa, na które naprawdę ciężko się nie natknąć. Lasy są nimi naszpikowane jak dobra kasza skwarkami" także ostrzegam. Warto wspomnieć też o miejscowej ludności i o straży leśnej jeżdżącej czerwonym strażackim Jeep'em(nie dajcie się oszukać ;) ). Bardzo sympatyczni Panowie ale ostatnio zaczynają krzywo patrzeć na Eksploratorów bo liczba dziur i niezasypanych dołów wzrasta w postępie geometrycznym (ale to przecież wołanie na puszczy). Osiem lat spaceruję" po okolicach ale to co się porobiło w tym roku to już woła o pomstę do nieba. Nic to... Jakby ktoś chciał wymienić poglądy i pospacerować z autochtonem z Ostenburga to walcie na priv.Pozdrawiam Gości! Tubylec Hu13ert. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greggg Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 WitamW rejonie Zator jest leśniczówka, a i zagląda tam często straż leśna.... . W sezonie grzybowym pełno biegajacych po lesie. A fanty na lini Narwi jak to po ruskich... cos tam wychodzi spośród śmieci... pełno pestek i rozrywek..... .Teren niestety coraz bardziej przeryty:((Raz kumple mieli nieprzyjemna scysje z podchmielonymi autochtonami uzbrojonymi w łopaty... którzy wybierali piach.. kumple przezornie w chwili nieuwagi tych pierwszych oddalili się na z góry upatrzone pozycje;)Pozdrawiam Greg Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiszpan Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Pułtusk cmentarz wojaków radzieckich Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiszpan Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Pułtusk Link to comment Share on other sites More sharing options...
glock07 Posted September 4, 2005 Share Posted September 4, 2005 W tym calym Pułtusku to tylko kupa odłamków i łusek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.