Skocz do zawartości

Pułtusk i okolice

Gość panzer24

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam pytanie do wszystkich poszukiwaczy: jak polecacie Pułtusk do poszukiwań, czy jest jeszcze coś ciekawego??
Pozdrawiam
Napisano
Cześć
To zależy czego chcesz szukać... Wiele się tam działo, ale z tego co ostatnio widziałem to jest nieźle przegrzebane. Jak chcesz więcej wiadpomości to daj znac na priva.
  • 1 year later...
Napisano
CZEŚĆ WITAM GRONO KOLEGÓW!
MOŻE BY TAK ZEBRAĆ SIŁY I TAK RAZEM POSZUKAC W OKOLICACH PUŁTUSKA. BYŁO BY MIŁO.

POZDRAWIAM
von ROSE
  • 1 year later...
Napisano
Witam Kolegów!
razem ze znajomym jeździmy ostatnio w oklice Pułtusk-Różan. Znajdujemy sporo ammo mosin/ppsh i innego niebezpiecznego badziewia po ruskich - tzw rozrywek. W sumie z wartościowych fantów - niewiele, poza kilkoma magazynkami do ppsh, mp40 i bagnetem. Ciekawią mnie Zatory. może kolega Hiszpan by trochę przybliżył temat? Amoże wybiera się w najbliższy wekeend w te okolice to moze bysmy połączyli siły. Mieszkam 20 km od Zator...
Rafał

info na rav79-79@o2.pl
Napisano

Niestety w tych okolicach będe dopiero w wakacje na działce koło Popowa.Odnośnie tych zdjęć to jest cmentarz z WWI w bardzo opłakanym stanie.Sądząc po rozmiarach to w tych okolicach nieźle się tłukli.Kiedyś przed miejscowym kościołem była gablota ze zdjęciami zniszczonych Zator z okresu WWI.Ja też znajdywałem tam głównie rozrywki i pare hełmów.

Napisano
A może ktoś ma jakieś info na temat walk z ruskimi w okolicach Rząśnik - Obryte niedaleko Pułtuska w 1920. Podobno w tym rejonie doszło do ciężkich walk, które wstrzymały pochód ruskich w kierunku Warszawy. Może ktoś dysponuje jakimś opisem bądź mapką?
Napisano
Witaj hiszpan!!!
Wielkie dzięki za fane mapki!!! A czy mógłbyś mi je wysłać na maila tominew@poczta.onet.pl , tylko że bardziej czytalne i wieksze. Z góry dziękuję.

P.S. A masz jakieś mapki z okolic Bolimowa i Rawki

Pozdrawiam
Napisano
Witam.
Wokół terenów Pułtuska można znaleźć rzeczy od Napoleona aż do pozostałości współczesnych czasów ale przeważają głównie fanty pozostałe po naszych wschodnich sprzymierzeńcach: łuski i ammo od PPSz i Mosin jak i wielka ilość świństwa, na które naprawdę ciężko się nie natknąć. Lasy są nimi naszpikowane jak dobra kasza skwarkami" także ostrzegam.
Warto wspomnieć też o miejscowej ludności i o straży leśnej jeżdżącej czerwonym strażackim Jeep'em(nie dajcie się oszukać ;) ). Bardzo sympatyczni Panowie ale ostatnio zaczynają krzywo patrzeć na Eksploratorów bo liczba dziur i niezasypanych dołów wzrasta w postępie geometrycznym (ale to przecież wołanie na puszczy). Osiem lat spaceruję" po okolicach ale to co się porobiło w tym roku to już woła o pomstę do nieba.
Nic to... Jakby ktoś chciał wymienić poglądy i pospacerować z autochtonem z Ostenburga to walcie na priv.
Pozdrawiam Gości!
Tubylec Hu13ert.
Napisano
Witam
W rejonie Zator jest leśniczówka, a i zagląda tam często straż leśna.... . W sezonie grzybowym pełno biegajacych po lesie. A fanty na lini Narwi jak to po ruskich... cos tam wychodzi spośród śmieci... pełno pestek i rozrywek..... .
Teren niestety coraz bardziej przeryty:((
Raz kumple mieli nieprzyjemna scysje z podchmielonymi autochtonami uzbrojonymi w łopaty... którzy wybierali piach.. kumple przezornie w chwili nieuwagi tych pierwszych oddalili się na z góry upatrzone pozycje;)
Pozdrawiam

Greg
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie