Skocz do zawartości

poszukiwacze warszawa mazowieckie

Gość mm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
.......zastastanawia mnie to są kluby motocyklowe,modelarskie,czy takie istnieją unas,
czy moze warto taki załozyc.
jest to pomocne szczegulnie dla wielu młodych ludzi,
a nie kazdy ma dotemp do netu.
i nie moze wymieniać informacji , dowiedziec sie
o sprzecie.
owszem mamy swoje czsopismo jest naprawde ciekawe
ale nie wszystko mozna napisac.
zapraszam do dyskusji.
  • Odpowiedzi 161
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
..temat chyba dotyczy nie tylko Warszawki :)
Fajna sprawa tylko moze byc problem z indywidualnym" charakterem poszukiwan ....i ja sie zbytnio nie dziwie.
Pzdro
Napisano
Cześć ,Kurde fajnie by było gdyby był jakiś klubik czy zrzeszenie skupiajace poszukiwaczy z całej polski,to bardzo dobry i ciekawy pomysł i już nie kopało by sie na czarno" legitymacje zawsze swoje robią łaskawiej na Ciebie patrzą warto sie zastanowic nad założeniem takiego czegoś .
Napisano
Panowie ,
może nie od razu z grubej rury, że klubik, ale może w kwestii Warszawy byśmy komisyjnie wybrali jakiś lokalik gastronomiczny w stylu Pub, kawiarnia , lub nie wiem co innego i ustalili że np ( strzelam terminem proszę coś proponować ) o godzinie 18 co tydzień , czy co dwa czy raz w miesiącu idziemy sobie pogadać w to konkretne miejsce????????????
Myślę że nie chodzi o chandel fantami, podchody kto gdzie ma miejsca i ogólny wywiad gospodarczy" tylko na przykład pogadanie o takich sprawach , zę się komuś szpadelek połamał, lub ktoś skręcił nogę jak tonął w bagienku itp radosne rozmowy ?????
jak ktoś będzie miał ochotę to o tej godzinie będzie miał tam szanse zastać jakiegoś poszukiwacza lub adepta sztuki poszukiwawczej. jak by nam to się utarło jako miejsce na stałe to z czasem można by było pomyśleć o czymś bardziej rozwiniętym organizacyjnie.......
W celu uzyskania neutralnośći pomysłu ( co by nie być posądzonym o wygodnictwo ) proponuję miejsce neutralne czyli jakieś centrum miasta np okolice placu trzech krzyży , Nowy świat , lokali ci tam jest bez liku , a ustalenie godzin około 18 - 19 da możliwość dotarcia tam z pracy i ewentualnie w kwestii młodzieży z domu lub szkoły...

Co wy na to obywatele miasta z Syrenką w herbie trzymającą wykrywacz nad głową ???????? :-))))))))

PZDR PATRON
Napisano
kolega patron ma racje chodzi o zapoznanie,wymiane doswiadczeń itp.
Napisano
No fajna sprawa bym powiedzial. Jestam z wawy,a nawet z okolic Placu Trzech Krzyzy i pomysl ten staje sie szybko bliski memu sercu. Tylko jak sie poznamy? Moze wszyscy wezma czerwone kapelusze, rozowe okulary, ratunkowe kola, wodne materace itp. :)))
Napisano
Witam!

Takie kluby już istnieją i nie jest to jakaś nowość:).Na przykład u mnie w Policach istnieje Klub Miłośników Ziemii Polickiej SKARB", Bractwo Gwiazd Siedmiu czy Zachodnioporska Grupa Regionalna Szczecin w Szczecinie.

Pzdr
Napisano
Mozna w ustalonym dniu o umówionej godzinie zarezerwować stolik w knajpie i każdy zainteresowany będzie sie mógł spytać kelnera albo barmana gdzie sie spotykamy. Na forum można podać jakieś nazwisko na jakie będzie rezerwacja. To najprostsze rozwiazanie. Jestem z Warszawy i pomysł jak najbardziej mi odpowiada:)
Pozdrawiam, Michał.
Napisano
No więc nie trzeba kapeluszy czerwonych , ani granacików F1 na srebrnym łańcuszku :-)))), wystarczy zrobić rezerwacje konktetnego stolika w konkretnej knajpie. Wystarczy się spytać kelnera który to stolik numer......... w każdej knajpie stoliki są numerowane bo inaczej kelnerzy by się pozabijali o strefy wpływów", trzeba by tylko się sprecyzować , poczekajmy ilu mondrych jeszcze się zadeklaruje i można będzie coś popróbować na przyszły tydzień....

PS jak to by się udało to chyba bym się zechlał z radości bo przestaję wierzyć że w naszym gronie są możliwe jakieś wspólne spotkania nie mające na celu pokłucenie się ... :-)

PZDR PATRON
Napisano
Ja w ramach młodzieży szkolnej ;-) chętnie bym do powyższego grona dołączył. Plac trzech krzyży mi odpowiada godzina również ale jaki dzień? Myślę, że mógłbym się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy od bardziej doświadczonych poszukiwaczy :-)
Napisano
jest troche zainteresowanych,
liczyłem na wiekszy odzew ale powoli.......
moze ustalimy spotkanie na przyszły tydzień
ustalmy dokładnie gdzie i się spotkajmy.
poczatki zawsze są trudne.
Napisano
Witam
W wyniku zaobserwowania pozytywnej tendencji jaka sę maluje w narodzie ( ani razu się nie pokłuciliśmy przy tym poście :-)))))) proponuję :
Lokale dostępne w okolicy Placu trzech Krzyży to :

1/ Szparka
2/ Szpilka
3/ Szpulka

Lokal Szparka jest największy i generalnie posiada jeden charakterystyczny stolik na antresoli ( jedyny okrągły)
Proponuję tam właśnie się spotykać .... Nie jest to może lokal najtańszy , ale wychodzę z załorzenia że raz na jakiś czas można się szarpnąć na wydatek rzędu 8 - 10 złotych na piwko, czy kawkę , czy wodę mineralną , myślę że nie chodzi o konsumpcję tylko o pogadanie sobie z innymi wariatami więc nie wielkość sporzycia będzie decydowała o korzystnośći spotkań .
Proponuję ustalić dzień środowy ( jako że to już po weekendzie i można poopowiadać co się kopnęło i do następnego weekendu nie daleko to można się będzie umówić z kimś z nowo poznanych)
Jak znam życie to się okaże że nie wszystkim ten termin będzie odpowiadał , ale proszę o podejście do tematu w sposób luźny jak nie w tym to może w przyszłym tygodniu się zajrzy do szparki" :-))))
Traktujmy sprawę spokojnie . jeśli się nam utrze że nawet dwie trzy osoby będą tam wpadać co jakiś czas to można będzie walić do lokalu w ciemno danego dnia i na pewno się kogoś spotka i to może być FAJNE !!!!
I trzecia rzecz to godzina może 19.00 ????????

PZDR PATRON
Napisano
Jeśli chodzi o mnie to wszystko bardzo mi pasuje. ale... Już raz próbowałem zorganizować podobne spotkanie ludzi z forum Poszukiwaczy"... Sprawa niewypaliła z 2 głównych powodów: terminu i przede wszystkim cen. Jest w śród nas sporo studentów, ludzi którzy muszą się liczyć z pieniedzmi itd. Nie chciałbym, żeby pieniadze decydowały o tym czy ktoś przyjdzie na spotkanie czy nie. Mój post nie ma na celu antagonizowania juz chetnych osób ale daję pod rozwagę czy tak banalna rzecz jak cena piwka nie bedzie miała wpływu na ilość obecnych kopaczy...
Pozdrawiam.
Napisano
wow-szlaken trafen,pierwszy raz żałuję żem nie z wawy. Za miesiąc właściciel knajpy powinien juz:
a-dawac zniżki na piwo dla stałych bywalców,
b- pomysleć o rozbudowie antresoli,
c- pomysleć o kupnie sąsiedniej kamienicy.
życze żeby wypaliło, pozdro, wow jak mi żal wow.
Napisano
Co by nie bić piany :
Cafe szparka" Plac Trzech Krzyży 16 A
Godzina 19.00
Stolik na 10 osób , jak będzie więcej nie ma bólu....
Antresola postaram się aby był to stolik okrągły ( jest tylko jeden)
Pierwsze spotkanko w środę 21.05.2003

No i zobaczymy co się stanie.........;-)

PZDR PATRON
Napisano
pytanko do kolegi patrona w którym miejscu jest
kafe i jakis znak rozpoznawczy.
Napisano
może będę wredny ale Plac Trzech Krzyży 16A .. jest na Placu Trzech Krzyży pod numerem 16A ;-) a tak na serio to północna ściana placu. Trzeba przylookać bo są tam chyba 3 knajpki. Szparka jakoś kojarzy się z eksploracją .. szparka ==> dziura ==> dołek ;)

a jak się poznamy ? myślę że z tym niebędzie kłopotu swój na swego trafi :) wystarczytylko patrzeć gdzie siedzą ci normalni innaczej
Napisano
Bardzo się cieszę że warszawskie środowisko poszukiwaczy jest w stanie się skrzyknąć i spotkać. Jestem przekonany że efektem wspólnych spotkań może być wiele udanych przedsięwzięć. Z niecierpliwością oczekuję 21 maja.
Napisano
moze policzmy chetnych.
bo jak pojawi się 30 osób!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie