pawel_breslau Napisano 6 Listopad 2005 Autor Napisano 6 Listopad 2005 Witam.Czy ktoś z Was wie po co była ta druga rurka w chłodnicy od Maxima?Ta niżej to wiem że lufa a ta ważej???Dzieki i pozdrawiam.Paweł
maxikasek Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 Może służy do podtrzymywania osłony lufy, rodzaj stelaża. Zakładam że nie łączy sie z lufą i nie jest to rura gazowa.
cbndm Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 to prawdopodobnie rurka do doprowadzania wody poniewarz ckm był nią chłodzony a chłodnica była nią wypełniona przy krutkotrwałym prowadzeniu ognia nie było to potrzebne ale gdy karabin był przygotowany na długotrwały ostrzał za pomocą rurki podczepiało się tzw wodnik który wyglądem przypominał skrzynkę amunicyjną i wypełniony był wodą tylko wydaje mi się że było to podczepiane pod lufą tak więc rurka o kturej mowa może być do odprowadzania gorącej pary by ciśnienie nie rozerwało chłodnicy
pawel_breslau Napisano 6 Listopad 2005 Autor Napisano 6 Listopad 2005 Witam.Czy ktoś z Was wie po co była ta druga rurka w chłodnicy od Maxima?Ta niżej to wiem że lufa a ta ważej???Dzieki i pozdrawiam.Paweł
Pytanie
pawel_breslau
Witam.
Czy ktoś z Was wie po co była ta druga rurka w chłodnicy od Maxima?Ta niżej to wiem że lufa a ta ważej???
Dzieki i pozdrawiam.
Paweł
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.