lolek Posted May 12, 2003 Author Share Posted May 12, 2003 Jak usunac rodze z szabli,bagnetu i innych artefaktow bez strachu o efekt koncowy??? troche boje sie iz czyszczony bagnet po elektrolizie okaze sie sama rekojescia:)))z gory dzieki za rady...pozdro lolek:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 13, 2003 Share Posted May 13, 2003 Ja stosuję tylko i wyłącznie elektrolizę. Nie rusza metalu, a rdza i tak prędzej, czy później sama odpadnie. Czasem przedmiot wygląda gorzej niż przed, ale nie ma nic za nic.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
barto Posted July 1, 2003 Share Posted July 1, 2003 Przy egzemplarzach ze zdrowym rdzeniem" doskonała jest wiertarka i szczotka druciana mosiężna, stalowa też nie zrobi krzywdy bo broń z regóły jest z leprzej stali niż druty szczotki. Ewentualne drobne rysy można przepolerować (drobną pastą polerską zieloną", to tylko parę mikronów metalu.Pozdrowienia. papieru sdciernego nie uzywać!!!! :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrograf15 Posted July 1, 2003 Share Posted July 1, 2003 Oile jesteś cierpliw to polecam włuknine(taki materiał ścierny)na mokro z ludwikiem ,na koniec z wd40. Nad jednym bagnetem ze trzy wieczory i już. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gambit Posted July 2, 2003 Share Posted July 2, 2003 Ja ten bagnet moczyłem w kwasku cytrynowym, potem szczota na wiertare - ale nie tą ze stalowymi drutami tylko miedziowanymi lub miedzianymi, a na koniec WD40. Okładki czyściłem płynem do naczyń i szczoteczką do paznokci. Plus był taki, że nalot tu nie był duży - praktycznie zero wżerów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 1, 2004 Share Posted January 1, 2004 Mam pytanie do Gambita. Ile czasu moczyłeś ten bagnet i czy w 5% roztworze kwasku? Sam chce coś takiego wypróbowac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.