crimson Napisano 4 Listopad 2005 Autor Napisano 4 Listopad 2005 Znacie szczególy tego przedsięwzięcia?http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&i=3086&mm=2&vd=1 Kto , co, kiedy i gdzie teraz jest? Jakoś mi to umknęło... Sorki, jeśli temat jest juz powszechnie znany? ;)jak znam życie, to obudziłem się o 7 lat później niz wszyscy ;)))Pozdrawiam
Duncam Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 Spoko crimson, poprostu złapała Cię burza śnieżna w czasie ostatniego zlodowacenia. To Lufcik jest oczywiście, no. Jest w Tomaszowie, w skansenie, no. Ale jeździ dopiero od kilku miesięcy, no, więc te zdjęcia nawet nowe są. No.I Kobalczyk nawet książkę o tym napisał, no...
mial Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 jezdzil bo juz zdazyli rozpieprzyc skrzynie biegow i nie jezdzi ksiazke napisal wogle o wojnie w tym rejonie a o samym lufciku pisze i pisze i pisze ....
crimson Napisano 4 Listopad 2005 Autor Napisano 4 Listopad 2005 aha... to można się będzie nim nawet przejechać, jak już naprawią tą skrzynię biegów? ;) Sorki jeszcze raz za topic sprzed wieków... :))) Pozdrawiam i dzięki za info!
Duncam Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 Co do książki Kobalczyka, to ten kawałek o wydobyciu i renowacji jest fajny, bo te o wojnie jest do bani.
Boruta Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 Prędzej wmontować nową od Kraza chyba.Pozdrawiam
julianni Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 znowu mi wjezdzacie na Lufcika ? ;) Boruta sam wiesz ze oryginalny silnik plus skrzynia to utopia. Jest jak jest i dobrze ze wogole jest. A od Lufcika z daleka ;)
yoony Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 jak wy pier.... jak niezdrowi jak by kobalczyk sluchal dobrych rad ludzi ktozy sie znaja na mechanice a nie zlomiarza z Tomaszowa to by skrzyni nie razwalil Boruta pewnie wsadzic skrzynie od kraza i rozjebac most napedowy lub przekladnie boczne prosze nastepny genijalny pomysl juliani geniusz numer2a jaki wogle silnik byl w lufciku orginalnie (typ poprosze )niema najmnieszego problemu zrobic orginalny silnik do lufta tak zeby chodzil w Łodzi jest osoba ktora dala by rade jezeli dostala by lufta pod opieke to za rok byl by jezdzacy i wszelkie nie dorobki z Glowna byly by naprawione nie zapominajcie ze Kobalczykowi po wydobyciu oferowano czesci do remontu silnika za smieszna sume 600zla takze np zegary ale on wolal straszyc policja pozatym jego podejscieJa go musze uruchomic zeby na nim zarabiac "wola o pomste do nieba to jeabytek na ktory sie dmucha i chucha a nie urzadza nim wycieczki krajoznawcze choc z drugiej strony chyle czola za to co zrobil a czego nie potrafilo zrobic muzeumwojska polskiego
julianni Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 kolego uzywajac slowa geniusz" obrazasz mnie. Pokaz mi drugi taki transporter lub cokolwiek podobnego w okolicach Tomaszowa i Piotrkowa.I bez obrazy jesli jestes taki genialny a czesci do takich silnikow tak tanie to moze sam cos wykombinujesz. Jakby tylko stal a nie jezdzil to by sprawy nie bylo.A ja nie zrozumcie mnie zle, poprostu CIESZE sie tym co reprezentuje jaki taki poziom i jest OGÓLNO DOSTĘPNE !!!!PS. Skrzyni faktycznie szkoda ale polak madry....PS2. Ciekawe czy wyczarujesz" druga skrzynie za 600zlpozdrawiam yoony.julianni
yoony Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 od koncaza 600 skrzyni nie wyczaruje ale chociaz mam pomysl gdzie szukac czesci jak by sluchal nie byl by madry po..ogolno dostepne no niewiem ja mam zawsze problemy z dostaniem sie do niego bezposrednio owszem nie bylo by sprawy bo nie podlegal by dalszym uszkodzeniom zwlaszcza ze nie mam wysokiego zdania o zakladach w glownie po tym jak wyremontowali Rosi niestety nie wykombinuje czesci coz tanie nie sa ale sa dostepne problem to gazniki i kolektory dolotowe ale te ostatnie mozna skopiowac z inego egzemplaza znajdujacego sie w polsce w zbiorach muzeumrozwin prosze Pokaz mi drugi taki transporter lub cokolwiek podobnego w okolicach Tomaszowa i Piotrkowa. "Rosi wystarczy ?bez przesady z tym obrazaniem
yoony Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 a no i ja tak zglebiles lufta to prosze o ten typ silnika
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.