Skocz do zawartości

SdKfz 8/DB 10 pod Pilicą

crimson

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Znacie szczególy tego przedsięwzięcia?
http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&i=3086&mm=2&vd=1 Kto , co, kiedy i gdzie teraz jest? Jakoś mi to umknęło... Sorki, jeśli temat jest juz powszechnie znany? ;)
jak znam życie, to obudziłem się o 7 lat później niz wszyscy ;)))
Pozdrawiam
Napisano
Spoko crimson, poprostu złapała Cię burza śnieżna w czasie ostatniego zlodowacenia. To Lufcik jest oczywiście, no. Jest w Tomaszowie, w skansenie, no. Ale jeździ dopiero od kilku miesięcy, no, więc te zdjęcia nawet nowe są. No.

I Kobalczyk nawet książkę o tym napisał, no...
Napisano
jezdzil bo juz zdazyli rozpieprzyc skrzynie biegow i nie jezdzi
ksiazke napisal wogle o wojnie w tym rejonie a o samym lufciku pisze i pisze i pisze ....
Napisano
aha... to można się będzie nim nawet przejechać, jak już naprawią tą skrzynię biegów? ;) Sorki jeszcze raz za topic sprzed wieków... :))) Pozdrawiam i dzięki za info!
Napisano
znowu mi wjezdzacie na Lufcika ? ;) Boruta sam wiesz ze oryginalny silnik plus skrzynia to utopia. Jest jak jest i dobrze ze wogole jest. A od Lufcika z daleka ;)
Napisano
jak wy pier.... jak niezdrowi

jak by kobalczyk sluchal dobrych rad ludzi ktozy sie znaja na mechanice a nie zlomiarza z Tomaszowa to by skrzyni nie razwalil

Boruta
pewnie wsadzic skrzynie od kraza i rozjebac most napedowy
lub przekladnie boczne

prosze nastepny genijalny pomysl

juliani geniusz numer2

a jaki wogle silnik byl w lufciku orginalnie (typ poprosze )

niema najmnieszego problemu zrobic orginalny silnik do lufta tak zeby chodzil w Łodzi jest osoba ktora dala by rade
jezeli dostala by lufta pod opieke to za rok byl by jezdzacy i wszelkie nie dorobki z Glowna byly by naprawione

nie zapominajcie ze Kobalczykowi po wydobyciu oferowano czesci do remontu silnika za smieszna sume 600zl
a takze np zegary
ale on wolal straszyc policja

pozatym jego podejscie
Ja go musze uruchomic zeby na nim zarabiac "
wola o pomste do nieba to jeabytek na ktory sie dmucha i chucha a nie urzadza nim wycieczki krajoznawcze

choc z drugiej strony chyle czola za to co zrobil a czego nie potrafilo zrobic muzeumwojska polskiego
Napisano
kolego uzywajac slowa geniusz" obrazasz mnie. Pokaz mi drugi taki transporter lub cokolwiek podobnego w okolicach Tomaszowa i Piotrkowa.
I bez obrazy jesli jestes taki genialny a czesci do takich silnikow tak tanie to moze sam cos wykombinujesz. Jakby tylko stal a nie jezdzil to by sprawy nie bylo.
A ja nie zrozumcie mnie zle, poprostu CIESZE sie tym co reprezentuje jaki taki poziom i jest OGÓLNO DOSTĘPNE !!!!
PS. Skrzyni faktycznie szkoda ale polak madry....
PS2. Ciekawe czy wyczarujesz" druga skrzynie za 600zl
pozdrawiam yoony.
julianni
Napisano
od konca

za 600 skrzyni nie wyczaruje ale chociaz mam pomysl gdzie szukac czesci

jak by sluchal nie byl by madry po..

ogolno dostepne no niewiem ja mam zawsze problemy z dostaniem sie do niego bezposrednio

owszem nie bylo by sprawy bo nie podlegal by dalszym uszkodzeniom zwlaszcza ze nie mam wysokiego zdania o zakladach w glownie po tym jak wyremontowali Rosi

niestety nie wykombinuje czesci coz tanie nie sa
ale sa dostepne
problem to gazniki i kolektory dolotowe ale te ostatnie
mozna skopiowac z inego egzemplaza znajdujacego sie w polsce w zbiorach muzeum

rozwin prosze
Pokaz mi drugi taki transporter lub cokolwiek podobnego w okolicach Tomaszowa i Piotrkowa. "
Rosi wystarczy ?
bez przesady z tym obrazaniem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie