Skocz do zawartości

poszukiwacz, który chce zoztać poszukiwaczem...

fraser

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam wszystkich Indiana Dżonsów...;) od jakiegoś już czasu interesuje się poszukiwaniami, w szczególności w ziemi! nie wiem jednak czy podszedłem do tego z dobrej strony? kupiłem jakiś czas temu kilka mądrych książek z zakresu eksploracji i poszukiwań, mam też kilka mapek a co najważniejsze to jestem z krwi i kości Indianą Dżonsem mieszkającym pod Jelenią G. Znam w związku z tym raczej dobrze okolice i potencjalne miejsca oponośne". Jakiś czas mieszkałem w Skwierzynie i jako, że jestem wojskowym interesuję się wszystkim, co jest z tą materią związane. Pewien stary sierżant opowiedział mi parę historyjek wojennych oraz pokazał miejsce niedaleko tejże miejscowości o poniemieckim składze ammo :))...oj chyba odbiegam nieco od tematu! jestem w wielkiej KROPCE, jaką mam kupić piszczałkę? taką do 1000pln? byłem na stronach producentów i tych słusznych i tych obcych, wszystko wygląda pięknie - aż chce się kupić po jednym z każdego. Ale po tym wszystkim wszedłem na stronę ODKRYWCY i na Wasze forum - i tu zaczął się mój dramat w temacie piszczałek. Wiem, że nie ma lekarstwa na wszystko (czasem moja kobita :)) ale z chęcia posłucham dobrych rad...moją wiedzą również sie podzielę z chętnymi i na wiosnę moglibyśmy wspólnie wybrać się w góry. Mam tam przecież rodzinkę i noclegi :))))). pozdrawiam wszystkich i czekam na news'y.
Napisano
Zależy czego chce Pan szukać,w jakich warunkach itp itd.Wiele wykrywaczy jest na allegro.Ale najlepiej kupić taki sprzęt który już ktoś posiadał i był z niego zadowolony.
Pozdrawiam Olek.
Napisano
....niestety jeszcze nic nie znalazł...;), poza tym nastawiam sie na raczej drobnicę: monetki i inne świecidełka, głównie interesują mnie miejsca w okolicach ruin zamków, pałacyków itp. Nie chcę też przesadzić z zakupem piszczałki, bo kobitka mnie zakopie razem z piszczałką - no chyba, że zakup zwróci się po jednej wyprawie - choć wątpię w to z moją silną" wiarą.
Napisano
Nie spiesz się z zakupem, sezon już się kończy a do nowego jest jakieś 4 miesiące...przez ten czas będziesz mógł dokonać właściwego wyboru :)

Co jakiś czas na allegro pojawiają się używane zachodnie wykrywacze ze średniej półki. Niedawno był do kupienia whites 5900 w cenie kup teraz 1000zł, niestety sprzedawca z kimś się ugadał i zakończył aukcję przed czasem... http://allegro.pl/show_item.php?item=64098453
Jeśli udałoby Ci się wyrwać takiego whitesa, byłby to idealny zakup w tej cenie.

Polskich wykrywaczy nie polecam tylko z jednego powodu, mają fatalną dyskryminację.
Napisano
jesli nastawiasz sie na monety to radze wybrać cos co dobrze identyfikuje cel w ziemi. Ja uzywałem 4 wykrywaczy do tej pory- rutusy- ultra i solaris , garrett 250 ACE, jakis badziew MD xxxx. jesli chodzi o monety to najlepiej spisywał sie ACE. dokladniejsza identyfikacja metalu od reszty. zmienilem wykrywacz na solariosa z potrzeby szukania także militariów. na temat reszty wykrywaczy sie nie wypowiadam bo nie uzywalem
pozdrawiam i powodzenia :)
Napisano
rozgladam sie wciąż.......i upatrzyłem sobie MINELAB MUSKETEER ADVANTAGE choć jest trochę droższy od moich założeń finansowych, chyba, że oszukam trochę fiskusa - czyt. małżonkę ;) i wygospodaruję na właśnie niego! czytałem o nim wiele pochlebnych opinii......natomiast o ACE 250 niezbyt jest pozytywów, m.in. ciągłe buczenie z głośnika. co o tym sądzicie?
Napisano
no fakt, przy wlaczonym garreciku z pudla wydobywa sie ciagly, cich dzwiek, bardziej piszczenie niz buczenie. Ale mam wrazenie ze to normalne, wiekszosc elektronicznych urzadzen wydaje jakies dzwieki.
Napisano
fraser

sugeruje żebyś nie zamieszczał tego samego postu we wszystkich wątkach gdzie się da, wątek dotyczy wyboru sprzętu a więc powinien istnieć tylko tutaj
Napisano
na chwilę obecną jestem bardzo mocno zainteresowany Minelabem Muszkieterem.......ale zawsze można zdanie zmienić ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie