fraser Napisano 4 Listopad 2005 Autor Napisano 4 Listopad 2005 witam wszystkich Indiana Dżonsów...;) od jakiegoś już czasu interesuje się poszukiwaniami, w szczególności w ziemi! nie wiem jednak czy podszedłem do tego z dobrej strony? kupiłem jakiś czas temu kilka mądrych książek z zakresu eksploracji i poszukiwań, mam też kilka mapek a co najważniejsze to jestem z krwi i kości Indianą Dżonsem mieszkającym pod Jelenią G. Znam w związku z tym raczej dobrze okolice i potencjalne miejsca oponośne". Jakiś czas mieszkałem w Skwierzynie i jako, że jestem wojskowym interesuję się wszystkim, co jest z tą materią związane. Pewien stary sierżant opowiedział mi parę historyjek wojennych oraz pokazał miejsce niedaleko tejże miejscowości o poniemieckim składze ammo :))...oj chyba odbiegam nieco od tematu! jestem w wielkiej KROPCE, jaką mam kupić piszczałkę? taką do 1000pln? byłem na stronach producentów i tych słusznych i tych obcych, wszystko wygląda pięknie - aż chce się kupić po jednym z każdego. Ale po tym wszystkim wszedłem na stronę ODKRYWCY i na Wasze forum - i tu zaczął się mój dramat w temacie piszczałek. Wiem, że nie ma lekarstwa na wszystko (czasem moja kobita :)) ale z chęcia posłucham dobrych rad...moją wiedzą również sie podzielę z chętnymi i na wiosnę moglibyśmy wspólnie wybrać się w góry. Mam tam przecież rodzinkę i noclegi :))))). pozdrawiam wszystkich i czekam na news'y.
DjOLO Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 Zależy czego chce Pan szukać,w jakich warunkach itp itd.Wiele wykrywaczy jest na allegro.Ale najlepiej kupić taki sprzęt który już ktoś posiadał i był z niego zadowolony.Pozdrawiam Olek.
Boruta Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 i znalazł masę rzeczy ;-) i teraz chce sprzedać :_))).Pozdrawiam
fraser Napisano 4 Listopad 2005 Autor Napisano 4 Listopad 2005 ....niestety jeszcze nic nie znalazł...;), poza tym nastawiam sie na raczej drobnicę: monetki i inne świecidełka, głównie interesują mnie miejsca w okolicach ruin zamków, pałacyków itp. Nie chcę też przesadzić z zakupem piszczałki, bo kobitka mnie zakopie razem z piszczałką - no chyba, że zakup zwróci się po jednej wyprawie - choć wątpię w to z moją silną" wiarą.
newb Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 Nie spiesz się z zakupem, sezon już się kończy a do nowego jest jakieś 4 miesiące...przez ten czas będziesz mógł dokonać właściwego wyboru :) Co jakiś czas na allegro pojawiają się używane zachodnie wykrywacze ze średniej półki. Niedawno był do kupienia whites 5900 w cenie kup teraz 1000zł, niestety sprzedawca z kimś się ugadał i zakończył aukcję przed czasem... http://allegro.pl/show_item.php?item=64098453 Jeśli udałoby Ci się wyrwać takiego whitesa, byłby to idealny zakup w tej cenie.Polskich wykrywaczy nie polecam tylko z jednego powodu, mają fatalną dyskryminację.
MaciekC Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 jesli nastawiasz sie na monety to radze wybrać cos co dobrze identyfikuje cel w ziemi. Ja uzywałem 4 wykrywaczy do tej pory- rutusy- ultra i solaris , garrett 250 ACE, jakis badziew MD xxxx. jesli chodzi o monety to najlepiej spisywał sie ACE. dokladniejsza identyfikacja metalu od reszty. zmienilem wykrywacz na solariosa z potrzeby szukania także militariów. na temat reszty wykrywaczy sie nie wypowiadam bo nie uzywalem pozdrawiam i powodzenia :)
fraser Napisano 4 Listopad 2005 Autor Napisano 4 Listopad 2005 rozgladam sie wciąż.......i upatrzyłem sobie MINELAB MUSKETEER ADVANTAGE choć jest trochę droższy od moich założeń finansowych, chyba, że oszukam trochę fiskusa - czyt. małżonkę ;) i wygospodaruję na właśnie niego! czytałem o nim wiele pochlebnych opinii......natomiast o ACE 250 niezbyt jest pozytywów, m.in. ciągłe buczenie z głośnika. co o tym sądzicie?
palacz Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 no fakt, przy wlaczonym garreciku z pudla wydobywa sie ciagly, cich dzwiek, bardziej piszczenie niz buczenie. Ale mam wrazenie ze to normalne, wiekszosc elektronicznych urzadzen wydaje jakies dzwieki.
Bocian Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 frasersugeruje żebyś nie zamieszczał tego samego postu we wszystkich wątkach gdzie się da, wątek dotyczy wyboru sprzętu a więc powinien istnieć tylko tutaj
fraser Napisano 6 Listopad 2005 Autor Napisano 6 Listopad 2005 ok, jestem poczatkującym ODKRYWCĄ i poszukiwaczem :)
fraser Napisano 6 Listopad 2005 Autor Napisano 6 Listopad 2005 na chwilę obecną jestem bardzo mocno zainteresowany Minelabem Muszkieterem.......ale zawsze można zdanie zmienić ;)
Oksanicz Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 Foser uzywasz do muszkieterka słuchawek ? Chodzi o te buczenie z głosnika.Pozdrawiam i życzę skarbów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.