Skocz do zawartości

giełda tw. Modlin

mmsim

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pyt. 1. Wie ktos moze?
Odp. Pod wskazanym w ogloszeniu numerem telefonu uzyskasz wszystkie informacje.
Albo tu: www.twierdzamodlin.pl (to nie jest komercyjne tylko informacyjne wiec mam nadzieje, ze Pan Moderator nie zdejmie)
Pyt 2. Ktos sie wybiera?
Odp. Normandia 44 sie wybiera i chyba nie tylko ona.
Pozdrowienia
Napisano
witam my z grajewa 9 psk też jedziemy. nie wiem jeszcze ilu ale na pewniaka 4 osoby. miło będzie 11 listopada pochodzić w polskim mundurze a przy okazji coś nabyć do kolekcji. pozdrawiam
Napisano
Witam !

Dojeżdżasz do W-wy pociągiem/autobusem na dworzec ZACHODNI. Wchodzisz na halę, potem w podziemny tunel i z hali w prawo, potem w lewo - aż do końca. Będzie strzałka do stacji W-wa Wola. Trzeba przejść kawałek po odkrytym terenie aż do peronu W-wola. Wsiadasz do pociągu i jedziesz do stacji Modlin. Wysiadasz na stacji i idziesz do końca peronu w kierunku rzeki i żelaznego mostu. Po drodze możesz podziwiać miejsce gdzie stał pociąg pancerny Śmierć w 1939r. Mijasz most, potem ośrodek Silurus" ale sie nie przejmujesz - idziesz dalej. Aż do bramy Ostrołeckiej. Przed bramą skręcasz w prawo - idziesz trochę do góry aż do szosy z rondem. Poruszasz się cały czas drogą sfilmowaną w ostatnich kadrach CK Dezeterów". Dchodzisz do przystanku i albo czekasz na autobus ( jest 11.11 - mogą jeździć rzadko ) albo idziesz z buta. Idziesz jakieś 2 km, po ominięciu z prawej małego dworku ( klub oficerski) dochodzisz do skrzyżowania, na którym skręcasz w lewo wśród carskich bloków oficerskich. Idziesz kolejny 1 km i dochodzisz do następnego skrzyżowania, na którym skręcasz w lewo. Tam już stoją goście, którzy Cię poprowadzą.

Dla zmotoryzowanych droga podobna tylko na rondzie za mostem narwianym w kierunku Twierdzy, a dalej tak samo. Natomiast jadących trasą Gdańską zjeżdżamy przy Statoilu, kierunek Nowy Dwór Maz. Potem droga wchodzi w łuk, widać pomnik informujący o Cmentarzu fortecznym ( koniecznie zatrzymać się i świeczkę zapalić !!) skręcić w prawo, po czym od razu w lewo i CAŁY CZAS PROSTO przez wszystkie skrzyżowania.

pozdrawiam !
Napisano
Do A. Korbaczewskiego
Może się wydurnię jak ostatni idiota (no ale kto pyta nie błądzi), ale mam pytanie gdzie w Łomiankach są bunkry? Mieszkam tam od niedawna i ta informacja jest dla mnie nowością.
Dzięki z góry za odpowiedź
Kat
Napisano
witam. wyjeżdzamy jutro ok 7. z tego co się orientuje to jedziemy tylko my. ktoś tam miał jeszcze jechaćale nie znam konkretów.możliwe że będziemy mieli jedno wolne miejscebędę wiedział wieczorem. jak by tak było jedną osobę możemy zabrać z łomży, ale jak mówiłem będę to wiedział wieczorkie. pozdrawiam
Napisano
witam mamy jedno wolne miejsce jeżeli ktośjest złomży i chce jechać to niech w ciągu godzinki da znać bo póżniej już mnie nie będzie na internecie. pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie