lolek Posted May 11, 2003 Author Share Posted May 11, 2003 Witam.mam pytanko do starych wyjadaczy z mojej okolicy czyli warmia i mazury.Mianowicie robie sobie mapke okolic nieciekawych i probuje metoda eliminacji na własna reke okreslic miejsca ciekawe, warte odwiedzenia z piszczałka.Wiec w miare mozliwosci: Gdzie nie warto kopac???Chodzi mi o miejsca zupełnie jałowe,doszczetnie spladrowane, nieciekawe pod wzgledem wydarzen z ostatnich dwoch wojen...Dzieki z gory za kazde info...domyslam sie ze pytanie w stylu :gdzie warto...?" byłoby troszku nie na miejscu, wiec ja pytam na odwrot..Dzieki one more timepozdro lolek:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 12, 2003 Share Posted May 12, 2003 Czesc.Ja odpowiem gdzie byc moze warto.Nie bedzie to konkrtena informacja, tylko pomysl.Pochodze z Olsztyna. Bylem niedawno w Jonkowie, pewien miejscowy mowil o zniszczonej willi pewnego oficera SS. Blisko Jonkowa (wiec zakres poszukiwan nie jest duzy).Konkretnej lokalizacji nie udalo mi sie ustalic.Moze ktos wie o jakie miejsce chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolek Posted May 12, 2003 Author Share Posted May 12, 2003 Dzieki za info. Na pewno jesli bede miał troszke wiecej czasu to wybiore sie do Jonkowa i popytam ludzi, moze ktos wie cos wiecej.Jeszcze raz dziekipozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolek Posted May 12, 2003 Author Share Posted May 12, 2003 hehe wychodzi na to ze warto wszedzie:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traper7 Posted May 12, 2003 Share Posted May 12, 2003 W ubiegłym roku odnalazłem w okolicach Grunwaldu i Stębarka kilka pozostałości po zniszczonych w 1914 roku zabudowaniach. Trzeba sie sporo nałazić po krzaczorach żeby je znaleźć, ale myślę że warto. W tym roku latem wybiorę się tam z wykrywaczem. A może ktoś tam bywa i podzieli sie informacjami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 15, 2003 Share Posted May 15, 2003 w okolicach Suwalk a mianowicie miejscowosc Raczki" sa zapomniane bunkry-jest tam ich kilka.Przewaznie sa one zdewastowale a co ladniejsze przerobione na ziemianki.Sa tam tez takie do ktorych jeszcze nikt podobno nie wchodzil(relacje mieszkancow) a ziemia tam jest nafaszerowana militariami Link to comment Share on other sites More sharing options...
karas1979 Posted May 15, 2003 Share Posted May 15, 2003 Wiesz w Tczewie jest taka dzielnica Suchostrzygi i kiedys trafilem na rycine zatytulowana Bitwa pod Suchostrzygami.Pomyslalem sobie fajnie ze ta dzielnica jest cala wybetonowana, juz nic nie znajde, az do dzisiaj.Poszedlem z wykrywaczem 600 metrow od domu w miejsce gdzie maja budowac hipermarkety i zaczelem szukac. W godzinke kilka kulek od muszkietu i pozniejszych, plomba z korona w jezyku niemieckim, kulka od guldynki", pol guzika.Wiec nie wiem czy tak nie warto. A przeszedlem moze 30 metrow. Teraz wrocilem na obiad i zaraz znowu lece.Tylko zeby nie padalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.