Skocz do zawartości

gdzie nie warto???

lolek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
mam pytanko do starych wyjadaczy z mojej okolicy czyli warmia i mazury.Mianowicie robie sobie mapke okolic nieciekawych i probuje metoda eliminacji na własna reke okreslic miejsca ciekawe, warte odwiedzenia z piszczałka.
Wiec w miare mozliwosci: Gdzie nie warto kopac???

Chodzi mi o miejsca zupełnie jałowe,doszczetnie spladrowane, nieciekawe pod wzgledem wydarzen z ostatnich dwoch wojen...
Dzieki z gory za kazde info...
domyslam sie ze pytanie w stylu :gdzie warto...?" byłoby troszku nie na miejscu, wiec ja pytam na odwrot..
Dzieki one more time

pozdro lolek:)
Napisano
Czesc.
Ja odpowiem gdzie byc moze warto.
Nie bedzie to konkrtena informacja, tylko pomysl.
Pochodze z Olsztyna. Bylem niedawno w Jonkowie, pewien miejscowy mowil o zniszczonej willi pewnego oficera SS. Blisko Jonkowa (wiec zakres poszukiwan nie jest duzy).
Konkretnej lokalizacji nie udalo mi sie ustalic.

Moze ktos wie o jakie miejsce chodzi.

Napisano
Dzieki za info. Na pewno jesli bede miał troszke wiecej czasu to wybiore sie do Jonkowa i popytam ludzi, moze ktos wie cos wiecej.Jeszcze raz dzieki

pozdro
Napisano
W ubiegłym roku odnalazłem w okolicach Grunwaldu i Stębarka kilka pozostałości po zniszczonych w 1914 roku zabudowaniach. Trzeba sie sporo nałazić po krzaczorach żeby je znaleźć, ale myślę że warto. W tym roku latem wybiorę się tam z wykrywaczem. A może ktoś tam bywa i podzieli sie informacjami?
Napisano
w okolicach Suwalk a mianowicie miejscowosc Raczki" sa zapomniane bunkry-jest tam ich kilka.Przewaznie sa one zdewastowale a co ladniejsze przerobione na ziemianki.Sa tam tez takie do ktorych jeszcze nikt podobno nie wchodzil(relacje mieszkancow) a ziemia tam jest nafaszerowana militariami
Napisano
Wiesz w Tczewie jest taka dzielnica Suchostrzygi i kiedys trafilem na rycine zatytulowana Bitwa pod Suchostrzygami.
Pomyslalem sobie fajnie ze ta dzielnica jest cala wybetonowana, juz nic nie znajde, az do dzisiaj.
Poszedlem z wykrywaczem 600 metrow od domu w miejsce gdzie maja budowac hipermarkety i zaczelem szukac. W godzinke kilka kulek od muszkietu i pozniejszych, plomba z korona w jezyku niemieckim, kulka od guldynki", pol guzika.
Wiec nie wiem czy tak nie warto. A przeszedlem moze 30 metrow. Teraz wrocilem na obiad i zaraz znowu lece.
Tylko zeby nie padalo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie