Sirpiotr Napisano 30 Październik 2005 Autor Napisano 30 Październik 2005 Mam zamiar kupić jakiś wykrywacz. Proszę mi powiedzieć jaki najlepiej kupić (do 400zł), byle był dobry.
hydro Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 Musisz się określic nie tylko kwotą jaką chcesz przeznaczyć na sprzęt, ale też czego masz zamiar szukać. Tani wykrywacz nie znaczy dobry. Za 400 złotych mozesz poszukać na aukcjach Rutusa First jest on dosyć uniwersalny i chyba zmieści się w tej cenie.
Sirpiotr Napisano 30 Październik 2005 Autor Napisano 30 Październik 2005 A co sądzicie o tym?http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69056740
krzycho Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 japonskie g... , człowieku niezauwazyłeś tandety:DPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 18:16 30-10-2005
Darek419 Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 Jest tam szpica do szukania min tania i dobra na początek.pozD419.
sirpavlo Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 Chyba chińskie g..... nie polecam ,kup na początek jambla.pozdro
Sirpiotr Napisano 30 Październik 2005 Autor Napisano 30 Październik 2005 A czym różni się Rutus First od Rutus First Plus?
Martin Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 WitamPrzede wszystkim + , ma wyświetlacz ( siła sygnału, stan baterii, ustawienie trybu, czasu i progu), + posiada tryb monety i tryb dwutonowy dynamiczny czego nie ma First, + ma filtr magnetycznych kamieni, + ma nieco lepszy zasięg.Oba te wykrywacze mają pewne kłopoty z stabilnością na świeżo zaoranych i zaśmieconych polach. Jak będziesz chciał kupić któregoś z nich to zwróć uwagę na to aby był z cewką z dziurką" ;)
Sirpiotr Napisano 31 Październik 2005 Autor Napisano 31 Październik 2005 A czy rutus jest warty swej ceny i czy dyskryminację ma dobrą.A czy jest dobry na militarkę?Proszę o odp.
krzycho Napisano 31 Październik 2005 Napisano 31 Październik 2005 kumple maja rutusy first+ i jego nastepce solarisa moim zdaniem napewno są warte swojej ceny, solarisa trzeba rozkminic bo ciagle popiarduje na 3 tonach ale ogulnie jest spoko ma wiekrzy zasieg od firsta + osobiscie wole firsta+ bo jest stabilniejszy dobry na militarke i na monety jest uniwersalny moim zdaniem rutusy sa zeje.... i w najblizszym czasie kupie ultre albo uzywke first+ . pozdro.
acer Napisano 31 Październik 2005 Napisano 31 Październik 2005 Rutus Solaris jest według mnie dość dobrym wykrywaczem z tej półki cenowej. Póki co nie zawódł mnie. Trzeba jednak z nim trochę popracować i nauczyć się go. Nie tak dawno chodziłem po I-wojennych okopach ruskich i dostałem piekny sygnał. Zacząłem rozkopywać, i już myślałem że na kamienie /bo to kamienisty był grunt/ wariuje a tu na 40 cm pokazał się bagnet mośka, pełna łódeczka ammo, i jakieś fragmenty blachy. Moim zdaniem Solaris nie zawodzi.
Sirpiotr Napisano 31 Październik 2005 Autor Napisano 31 Październik 2005 Tak mi napisali w poprzednim poście:WitamPrzede wszystkim + , ma wyświetlacz ( siła sygnału, stan baterii, ustawienie trybu, czasu i progu), + posiada tryb monety i tryb dwutonowy dynamiczny czego nie ma First, + ma filtr magnetycznych kamieni, + ma nieco lepszy zasięg.Oba te wykrywacze mają pewne kłopoty z stabilnością na świeżo zaoranych i zaśmieconych polach. Jak będziesz chciał kupić któregoś z nich to zwróć uwagę na to aby był z cewką " z dziurką ;)"
past Napisano 31 Październik 2005 Napisano 31 Październik 2005 między dziurką a dziórka jest różnica , niby subtelna ale zawsze.A tak poważnie strarsze rutysy miały cewkę o kształcie ufo" lub 2 złożonych talerzy" , a nowsze mają cewkę w kształcie ingo".Prościej się nie da no chyba że fotka
kocur Napisano 31 Październik 2005 Napisano 31 Październik 2005 Ja ze swojej strony radziłbym Sirpiotrowi nieco prześledzić wątki o sprzęcie z tego forum. Wiem ze swojego doświadczenia, że wcześniej też zadawałem pytania na forum odnośnie podstaw sprzętu a tak naprawdę wystarczyło trochę pogrzebać. Dobrą zasade działania wykrywaczy opisał Rutus w instrukcji obsługi Solarisa ( można ściągnąć ze strony ). Przeczytaj sobie chłopaku jak to działa, do czego służy i czego się można po wykrywkach różnych firm i typów spodziewać. Jest masa opinii n/t wykrywaczy w dziale sprzęt" - też możesz sobie opinię wyrobić zarówno co do ceny jak i do sposobu profilu poszukiwań, czy chodzi Ci o militaria czy o monetki i drobny kolorek. Moja rada - jeżeli nikt na forum nie wypowiada się n/t wykrywacza SX-3006 - może znaczyć tylko jedno - nikt go nie używa, dlaczego - sam sobie odpowiedz .....pozdrawiam - kocur !
kazwd Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 witamjeśli na militaria to dużo kasy nie wybulisz ale na monety to dobra sztuka kosztuje [mozna kupić coś pośredniego ale to tylko na jakiś czas]
Sirpiotr Napisano 5 Listopad 2005 Autor Napisano 5 Listopad 2005 A co powiecie na Rutusa Ultra II?Warto?Czy może lepiej jakiegoś innego polecicie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.