dre Napisano 30 Październik 2005 Autor Napisano 30 Październik 2005 hmm niby neutralni ale swoje bunkry maja
maxikasek Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 a myślisz, że dlaczego do tej pory uszanowano" ich neutralność. jeszcze nie tak dawno mieli drugą w Europie armię po ZSRR- jeśli wiąć pod uwagę ponad milion rezerwistów mających broń osobistą i mundur w domu.
dre Napisano 30 Październik 2005 Autor Napisano 30 Październik 2005 mozna dodać ze na przepustki w czasie czynnej służby równiez zabierają broń osobista , wystarczy pare chwil spędzić na dworcu w zurichu i widzi się młodych ludzi niosących broń automatyczna razem z mundurem plecakiem itp. Tak przy okazji wiadomo mi że rezerwiści nie musza szlajać sie po całym kraju w poszukiwaniu jednostki tylko powiecmy bronią regionu z którego sie wywodza i który bardzo dobrze znają(można by brać przykład)
jacenty2004 Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 Niedługo będzie nam daleko do Korei Ludowo Demokratycznej, a Ty chcesz brać przykład ze Szwajcarii ? :))))
dre Napisano 31 Październik 2005 Autor Napisano 31 Październik 2005 chodziło mi o system obronności kraju , którego niestety Polska nie posiada a plany związane na czas wojny to jedno wielkie pospolite ruszenie
dre Napisano 31 Październik 2005 Autor Napisano 31 Październik 2005 tak przy okazji co to za deko kupiłem za 25zł opłacało się??
jacenty2004 Napisano 31 Październik 2005 Napisano 31 Październik 2005 opłacało :) coś z rodziny cebra ruby
idiota Napisano 1 Listopad 2005 Napisano 1 Listopad 2005 No i mają strzelnice w co trzeciej wsi, gdzie można postrzelać z czego się chce. A gdyby w polsce rozdawali broń rezerwistą, to nasze pogłowie już dawno by się obniżyło. Bo to Polska właśnie :/
Paulus22 Napisano 1 Listopad 2005 Napisano 1 Listopad 2005 idiota może i by się obnizyło... ale zostaliby Ci mądrzejsi :)
Czarek Napisano 1 Listopad 2005 Napisano 1 Listopad 2005 Hejka-o ile się nie myle ten bunkier to Zurich na górze nad miastem?(po drodze na wieże widokową?)
Czarek Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 a któż to i czemu przeniosł ten wątek do działu towarzyskie?????towarzyska czacha na buknrze?;)
dre Napisano 9 Listopad 2005 Autor Napisano 9 Listopad 2005 do Czarek -tak zgadza się Zurich górka Urt-liberg czy jakoś tak w drodze na wieże widokową
dre Napisano 9 Listopad 2005 Autor Napisano 9 Listopad 2005 A co się tyczy przenoszenia - ręce załamać i się położyć. Pare dni mnie nie było na tym wątku i prosze ale przeciez to tylko moje wynurzenia"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.