Skocz do zawartości

szwajcaria-ciekawostki

dre

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
a myślisz, że dlaczego do tej pory uszanowano" ich neutralność. jeszcze nie tak dawno mieli drugą w Europie armię po ZSRR- jeśli wiąć pod uwagę ponad milion rezerwistów mających broń osobistą i mundur w domu.
Napisano
mozna dodać ze na przepustki w czasie czynnej służby równiez zabierają broń osobista , wystarczy pare chwil spędzić na dworcu w zurichu i widzi się młodych ludzi niosących broń automatyczna razem z mundurem plecakiem itp. Tak przy okazji wiadomo mi że rezerwiści nie musza szlajać sie po całym kraju w poszukiwaniu jednostki tylko powiecmy bronią regionu z którego sie wywodza i który bardzo dobrze znają(można by brać przykład)
Napisano
chodziło mi o system obronności kraju , którego niestety Polska nie posiada a plany związane na czas wojny to jedno wielkie pospolite ruszenie
Napisano
No i mają strzelnice w co trzeciej wsi, gdzie można postrzelać z czego się chce.
A gdyby w polsce rozdawali broń rezerwistą, to nasze pogłowie już dawno by się obniżyło.
Bo to Polska właśnie :/
Napisano
A co się tyczy przenoszenia - ręce załamać i się położyć. Pare dni mnie nie było na tym wątku i prosze ale przeciez to tylko moje wynurzenia"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie