Domino(*) Napisano 10 Maj 2003 Autor Share Napisano 10 Maj 2003 Witam!Mam takie pytanie, wykopałem sporo łusek ale są one pordzewiałe tzn. nie mocno ale na tyle żeby uniemożliwić identyfikacje jej spodu.Maczałem je w już w 2 odrzewiaczach .Wciąż jednak są nie do odczytania bicia.Czy znacie jakieś dobre sposoby aby poradzić coś z tą rdzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metort Napisano 10 Maj 2003 Share Napisano 10 Maj 2003 Może Cillit pomoże? (ten od rdzy i kamienia w łazience). To nie mój patent, ale zrobiłem eksperyment na łuskach stalowych plot. - coś już widać, muszę tylko dalej nad tym popracować. Aha - ponoć nie można moczyć w tym zbyt długo. Jak Ci się coś uda to daj cynk na priv.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit Napisano 10 Maj 2003 Share Napisano 10 Maj 2003 Jedna paczuszka kwasku cytrynowego (musi być w proszku a nie w płynie) na szklankę gorącej wody. Zamieszać, wrzucić i niech leży. Jak robiłem odkamieniaczem toaletowo-łazienkowym to po przetarciu fantu ścierką ten zaczynał śniedzieć. P.S. To mój 200 post :D He, he... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 10 Maj 2003 Autor Share Napisano 10 Maj 2003 Alleluja Wam:DDDDzięki za podpowiedzi, zobaczymy co z tego wyjdzie:)) Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryf Napisano 10 Maj 2003 Share Napisano 10 Maj 2003 Ja tam zawsze wsadzalem w ocet,jakos skutkowalo na luska ktore po czesci byly pokryte rdza a pozniej szczotka druciana kilka razy i bicia bylo widac.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falek Napisano 11 Maj 2003 Share Napisano 11 Maj 2003 Zastosowałem się do rady i włożyłem znalezisko do octu po dwóch dniach rdza odpuściła :). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Czerwiec 2003 Share Napisano 16 Czerwiec 2003 nie pamietam nazwy ale w sklepi mozna dostac taka biala butelka plastikowa z niebieskim korkiem w lazience rewelacja usowa kamien i rdze(to nie reklama)jak znajde nazwe to napisze.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makij Napisano 19 Lipiec 2003 Share Napisano 19 Lipiec 2003 Nie ma co kombinować ocet zawsze zrobi swoje. Potem wystarczy tylko zapolerować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.