Skocz do zawartości

Co NAJBARDZIEJ chciałbyś wykopać?

crimson

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do wpisywania swoich wymarzonych trafień. Oczywiście wszyscy chcielibyśmy trafić na Mausa w igła - stanie, ale prosiłbym o zachowanie lekkiego umiaru i brania sił na zamiary :) Umówmy sie też, że chodzi o teren naszego kraju. Pozdrawiam i zapraszam do zabawy... ;))

• Odpowiedzi 94
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Lain,
25-guldenówka to także i moje marzenie, ale obaj mamy problem. Tych złotych monet było tylko 10'000 szt. i nie były wprowadzone do obiegu - to tylko serie próbne!

Moje marzenia związane są z unikalnymi jednostkami działającymi w okolicach mojego" Gdańska.
I znajdę:
- nieśmiertelnik jednostki SS-Rgt Kaltofen",
- hełm spadochroniarski w tak dobrym stanie jak standardowy znalezsiony przeze mnie ostatnio (pieczęć na fasunku :)
- odznakę Danziger Flak (o ile faktycznie istniała)
- odznakę honorową załóg krążowników pomocniczych

A poza tym osobiście odkryję podstawę pod jakiś bardzo rzadki niemiecki radar!

kilka nieśmiertelników Waffen ss i L.S. A.D. porzucone na jakiejś ziemiance a uprzednio ukradzione" przez ruska i tam zostawione... Do tego wiem gdzie rozstrzelano 12 niemców 4 km ode mnie i była to żandarmeria więc i takie blachy i ryngrafy styknęły by. co nie? Ale to Wy macie pomysły....

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora wons 14:05 28-10-2005

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie