sskaktus Napisano 26 Październik 2005 Autor Napisano 26 Październik 2005 WitamOstatnio w rejonie walk z 45 r trafiła mi się taka łuseczka. Wygląda jak myśliwska, ale mogę się mylićProszę o potwierdzenie
sskaktus Napisano 26 Październik 2005 Autor Napisano 26 Październik 2005 WitamOstatnio w rejonie walk z 45 r trafiła mi się taka łuseczka. Wygląda jak myśliwska, ale mogę się mylićProszę o potwierdzenie
sskaktus Napisano 26 Październik 2005 Autor Napisano 26 Październik 2005 I kilkanaście sztuk tego typu bez żadnych bić
efes Napisano 29 Październik 2005 Napisano 29 Październik 2005 Te miski u dołu to wkłady od naboi do rakietnicy.Powinny być w nich resztki tektury po osłonie ładunku/Spad + raca/Po wystrzale wylatywało to z łuski,następował zapłon opóżniacza,który powodował rozclenie i zapłon flary na odp wys.Reszta spadała ,tektura gniła ostawała sie dupka.Tak to chyba wyglądało.Podobne kubeczki aluminiowe znajduje się po niemieckich nabojach sygnałowych.pozdr efes
Boruta Napisano 27 Październik 2005 Napisano 27 Październik 2005 wg mnie to nie są łuski, tym bardziej myśliwskie. Jest to coś wojskowego, niemieckie.Pozdrawiam
Pytanie
sskaktus
Witam
Ostatnio w rejonie walk z 45 r trafiła mi się taka łuseczka. Wygląda jak myśliwska, ale mogę się mylić
Proszę o potwierdzenie
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.