beny Posted October 22, 2005 Author Share Posted October 22, 2005 Mam pytanie czy ktoś nie posiada schematów pocisków do boforsa 40mm , będę wdzięczny za wszelką pomoc.PzdrBeny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leuthen Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 Coś ostatnio na topie są pytania o schematy pocisków artyleryjskich :-) Ludzie, po co to wam - chcecie niewypały rozkręcać? :-)))PozdrawiamLeuthen Link to comment Share on other sites More sharing options...
beny Posted October 24, 2005 Author Share Posted October 24, 2005 Zainteresowałem się tym ponieważ nie widać żeby miały zapalniki , wyglądają jak większość pociskow 37 ppanc alez tyłu nie ma nic przypominającego zap. (jest taka dziurka jak w np pociskach ruskich 23mm ,chyba smugacz), nie podejrzewam żeby w pociskach takiego kalibru nie bylo ladunku ,tym bardziej w p.lot , z tąd pytanie.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczur Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 http://213.147.167.60/blaze/viewtopic.php?t=783&highlight=%2Abofors%2A - przekroje boforsów Link to comment Share on other sites More sharing options...
beny Posted October 24, 2005 Author Share Posted October 24, 2005 Dzięki, to w takim razie z jakiegoś działka p.panc. 4cm ,zasugerowałem się znalezioną obok luską. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.