bartekl23 Napisano 8 Maj 2003 Autor Share Napisano 8 Maj 2003 Witam!Znalazłem niemiecką manierkę z II wojny. Bez nakrętki. Cóż oznacza napis przy ustniku:S.K.N.4 (41?)Bardzo proszę o pomoc...bartekl23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZUKAM. Napisano 23 Maj 2003 Share Napisano 23 Maj 2003 to oznaczenia producenta i rok produkcji. JAk wiadomo na potrzeby sil neimieckich pracowało wiele prywatnych wytwórni tak w Rzeszyjak i w Czechosłowacji. Pewnie to oznaczenie jednego z nich. Ale gdzie by był katalog tych wytwórni to nie mam pojęcia.Może poszukać i porównac z kodami wytwórni łusek ? Może będą podobne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 23 Maj 2003 Autor Share Napisano 23 Maj 2003 OK dziękibartekl23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 8 Maj 2003 Autor Share Napisano 8 Maj 2003 Witam!Znalazłem niemiecką manierkę z II wojny. Bez nakrętki. Cóż oznacza napis przy ustniku:S.K.N.4 (41?)Bardzo proszę o pomoc...bartekl23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZUKAM. Napisano 15 Maj 2003 Share Napisano 15 Maj 2003 oznaczenia, dokładniena maniorce znalezionej w niemieckiej ziemiance w okolicach Warki są oznaczenia W.A.L. 42ładne aluminium ale kumpel przeżegnał ją szpadellem, szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 15 Maj 2003 Autor Share Napisano 15 Maj 2003 Aaaa sorki zazpomniałem podać jak wygląda. No więc dam zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 15 Maj 2003 Autor Share Napisano 15 Maj 2003 zapomniałem dodać zdjęcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 15 Maj 2003 Autor Share Napisano 15 Maj 2003 Oto te literki (mało widoczna litera N").bartekl23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 8 Maj 2003 Share Napisano 8 Maj 2003 41 to rok produkcji a reszta to pewnie kody producenta. Jeżeli chcesz ją dokładniej zidentyfikować to podaj więcej info. Materiał, pojemność(np. strzelcy górscy większą manierkę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
bartekl23
Znalazłem niemiecką manierkę z II wojny. Bez nakrętki. Cóż oznacza napis przy ustniku:
S.K.N.4 (41?)
Bardzo proszę o pomoc...
bartekl23
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.