Guest Posted May 7, 2003 Share Posted May 7, 2003 Czy ktoś wie jakiej farby trzeba użyć by uzyskać orginalny kolor hełmu M40? Gdzie taką farbe można dostać?Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
gas Posted May 10, 2003 Share Posted May 10, 2003 pomoze mi ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowy szukacz Posted May 10, 2003 Share Posted May 10, 2003 Witam Najlepsza będzie farbka modelarska, pójdź do sklepu modelarskiego poproś kolor feldgrau najlepiej z firmy pactra hełm pomaluj najpierw podkładówką na odrdzewionym metalu a później ze 2-3 warstwy pactry.Przynajmiej ja tak robi no i efekt wyśmienity można też domalować kalkomanie troche sprytu i zapału i napewno się uda :)Narazie Link to comment Share on other sites More sharing options...
1AIR1 Posted May 13, 2003 Share Posted May 13, 2003 Feldgrau w farbach modelarskich to kolor mundurowy.Kolor hełmów był trochę inny.Jak będziesz w sklepiemodelarskim to poproś o kolor farby zbliżony do koloru hełmu M40.Miałem ten sam problem i w Warszawie Gość w sklepiemodelarskim dobrał mi najbardziej zbliżony kolor.Numeru farby nie pamiętam , producentem była firma Humbrol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 13, 2003 Share Posted May 13, 2003 A ile idzie tej farby na jeden garnek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SP17 Posted May 13, 2003 Share Posted May 13, 2003 Humbrol - 111.Sprzedawana w puszeczkach - 14 ml. ok. 6 zł. Jeśli był szpachlowany i pomalujesz aerografem to wystarczy. Jeśli bez szpachlowania i pomalujesz pędzelkiem to musisz to zrobić pare razy - może nie starczyć. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okejos Posted May 14, 2003 Share Posted May 14, 2003 ten kolor też jest orginalny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 14, 2003 Share Posted May 14, 2003 he, he rozmowa o kolorach przez internet. Jeśli nie masz oryginału i nie porównasz z nim, to nie trafisz. A zdjęcia i monitorki lubią oszukiwać. Czy farba z puszki to ta sama jak na hełmie?Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
SP17 Posted May 14, 2003 Share Posted May 14, 2003 Farba z puszki Humbrol odpowiada kolorowi Feldgrau. I tylko tyle. Nie porównywałem z eksponatami bo tak sie nie da. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.