Tominew Napisano 18 Październik 2005 Autor Napisano 18 Październik 2005 Witam!!! Mam pytanko do znawców!!! Powiedzcie mi jaki to model orzełka?I do czego służą te dwia otwory pod skrzydłami?Pozdrawiam!!!
1AIR1 Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 WitamByć może jest to forma mocowania (poprzez nitowanie) orzełka do hełmu lub innego nakrycia głowy.Pzdr.
danieloff Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 To jest orzełek na furażerkę, a otwory są do przyszycia. Piękny!Daniel
KamAndy Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 Cześć Tominew!2 przewiercone otwory na nitkę, w celu przymocowania orła do czapki.Podaj wymiary, to może da się określić jaki to wzór.Pozdrawiam.
Łukasz Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 Witam! Jest to wcześniejszy typ orzełka furażerkowego. Późniejsza wersja nie miała otworów do przyszycia (mój ma np. wąsy), skrzydła były nieco podniesione. W tym przypadku wymiary raczej się nie przydadzą do ustalenia wzoru. Ten typ orzełka to o ile pamiętam wz.23. Podobnie z orłami rogatywkowymi, wszystkie są określone wz.19 tylko bitez różnych sztanc. Pozdrawiam, Łukasz
Pytanie
Tominew
Witam!!!
Mam pytanko do znawców!!!
Powiedzcie mi jaki to model orzełka?
I do czego służą te dwia otwory pod skrzydłami?
Pozdrawiam!!!
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.