Skocz do zawartości
  • 0

łuska

beny

Pytanie

Napisano
Dzisiaj znalazłem ,z kryzą wystającą ,bicia
16
X
nigdy takiej jeszcze nie widziałem trohę podobna do lee enfiela, ale ma bardzo mały kaliber, pewnie myśliwska.
Może ktoś skojarzy, niestety nie mam cyfrówki wiec nie mogę zamieścić foty , z góry dzięki za pomoc w identyfikacji.
Pozdr
Beny

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzisiaj znalazłem ,z kryzą wystającą ,bicia
16
X
nigdy takiej jeszcze nie widziałem trohę podobna do lee enfiela, ale ma bardzo mały kaliber, pewnie myśliwska.
Może ktoś skojarzy, niestety nie mam cyfrówki wiec nie mogę zamieścić foty , z góry dzięki za pomoc w identyfikacji.
Pozdr
Beny
Napisano
Dzięki z odzew, niestety są na niej tylko te bicia, mam sporo manlicherów i wygladaja zupelnie innaczej, ta łuska
ma kal. ok 6,8mm i długość 5,4 cm. Może ktoś już się spotkał z czymś takim?
Napisano
mam identyczną 26
14 26
x50
łuska z wystającą kryzą, identyczna jak w carcano 6,5tylko ta ma wystającą kryzemoże jakiś wczesny carcanolub ausryjacki ale niejestem pewien.
Napisano
Witam

Panowie, juz Wam wcześniej napisałem. Te łuski to 6,5x54R Mannlicher. W waszym przypadku holenderski (zarówno X jak i X50 to oznaczenia fabryki w Hemburgu).

Pozdrawiam
Napisano
Faktycznie kolega ma rację ,dzięki za identyfikację ,do tej pory znajdywałem tylko 8x56R i przyznam się że nie wiedziałem o innym ammo mannlichera.
Dzięki jeszcze raz
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie