sopel69 Napisano 13 Październik 2005 Autor Napisano 13 Październik 2005 Witam wyglada na grot (od bełta?), ale jest z ołowiu ma ślady deformacji po uderzeniu i oberwane jedno skrzydełko.
Raned Napisano 13 Październik 2005 Napisano 13 Październik 2005 Nie jest to żaden grocik a bączek do gier. Bardzo częste są z napisami hebrajskimi, ale mam z angielskimi ake one", put three" itd.; chodziło o papierosy, zapałki, monety itp. Na jednej z ostatnich moich wypraw, jeden kolega znalazł 3 szt w różnych lokalizacjach a drugi swój pierwszy, ja w ciągu kilkunastu lat znalazłem jakieś 8 szt a swój pierwszy na terenie amerykańskiego obozu wojskowego w Australii.
DAMIANO1 Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 Zasady są proste : na każdej ściance są literki ( DS,BS,BW,N, K), każdy wykłada np. papierosa lub po 5 złotych i pokolei kręci bączkiem" . Jeżeli wypadnie DS (daj stawkę) to dokłada kolejne 5 złotych i następny kręci itd. ( oznaczenia to : daj stawkę , bierz stawkę bierz wszystko , nic , każdy ) Nie pamiętam teraz wszystkich symboli i ile ścianek było , ale to coś w tym guście co napisałem. Pozdrawiam.
sopel69 Napisano 17 Październik 2005 Autor Napisano 17 Październik 2005 ktoś wie jak w toto się grało?? pozdrowienia
sopel69 Napisano 13 Październik 2005 Autor Napisano 13 Październik 2005 Witam wyglada na grot (od bełta?), ale jest z ołowiu ma ślady deformacji po uderzeniu i oberwane jedno skrzydełko.
sopel69 Napisano 13 Październik 2005 Autor Napisano 13 Październik 2005 drugie ujęcie - jest to odlew, mea kulpa nie zmierzyłem ale ma jakieś 4-4,5 cm długości .jakieś sugestie
Pytanie
sopel69
Witam wyglada na grot (od bełta?), ale jest z ołowiu ma ślady deformacji po uderzeniu i oberwane jedno skrzydełko.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.