michu69 Napisano 11 Październik 2005 Autor Share Napisano 11 Październik 2005 W niedziele na kanale Kino Polska leciał dokument pt Cytadela. Było ujęcie słynnej poznańskiej Pantery i w innym ujęciu ładna 4 Czy to z samej cytadeli? Była kiedyś o tym mowa na forum,że na cytadeli są wraki zasypane w fosie.Może to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 Może ;)Jakieś namiary na ten film, może będzie powtórka. A może ktoś nagrał?Rozumiem,że chodzi o Panterę z okolic Rynku Wildeckiego?Bo jeszcze powinna być chyba druga, ale nie kojarzę zdjęć, więc byłaby to jakaś nowość (przynajmniej dla mnie).Pzdr,jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rso Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 Witam. Oglądałem tą kronike nie stety nie nagrałem co do pantery na przednim pancerzu widać trafienia a cała wieża jest obłożona elementami od gąsielnic jako dodatkowy pancerz. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 Znaczy wildecka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rso Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 Witam. Wogle mam na VHS nagraną kronike Polską i Rosyjską o walkach o Poznań. Ta która jest puszczana w kino polska jest sklejona z tych dwóch kronik. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michu69 Napisano 11 Październik 2005 Autor Share Napisano 11 Październik 2005 Witam .Kolega RSO ma racje, w kronice ZSRR gdy prowadzono jeńców niemieckich polacy spuszczali im niezły łomot. Michu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.