Skocz do zawartości

T 34 z Warty???

ktosiek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Będąc dziś w Warcie (miasteczko w Łódzkim)na małym rekonesansie dowiedziałem się od miejscowego , że ok 2 lat temu jakaś ekipa wytargała z rzeki Warty jakiś sowiecki czołg. Pan ok 65 letni twierdził, że czołg był przy moście i można było zobaczyć wieżę ale jakieś 2 lata temu w nocy jakaś ekipa go wydostała z błota i odjechała. Czy wiecie coś o tym???Jesli tak to proszę o odpowiedzi.
Pozdrawiam Darek
Napisano
Witam!
Była taka sprawa. Czołg wyciągneli i chyba (z tego co pamiętam) zostawili na brzegu. Ekipa budowlańców, która rano wróciła na plac budowy, mocno się zdziwiła... Nie wiem tylko co z czołgiem się stało... ((:
Pozdrawiam
wars98
Napisano
Witam!
Nie. Ja ze stolycy... Ale można spróbować się powymieniać. Tylko co się z tym czołgiem stało? Żebym ja to pamiętał...
Pozdrófka (;
Napisano
o tym t 34to nawet i ja słyszalem::) chociaz wiedziałem tylko ze jest zatopiony w warcie a co do rejonu to rzeczywiscie fajny jest sporo 45roku zlom w sieradzu to kopalnia fantów ale ceny to jak na jarmarku dominikanskim ja kupilem nozyce dlugie za 40 zeta heh a za beczke wh 200 l chcial koles 1000 zl:) ale co do terenu to jak ktos ma jakies ciekawe info o 45 z checia pogadam ja mam info oterenie Łask-pabianice:) bo dalej sie nei wypuszczalem:P
Napisano
W latach 70-siątych latem prz niskim stania Warty dzieciaki skakały z niego do wody.Potem ktoś obciął lufę.Lokalizacja to stare koryto Warty,przy drugim moście (starym).0becnie koryto rzeki jest przesunięte a czołg w mokradłach.UWAGA do niedawna podczas wypalania traw w tym terenie coś lubiło wybuchać. Co do wyciągania tego T34 to ktoś próbował ale chyba nic z tego nie wyszło.W 2003 roku nurkowie z Lodzi szukali czegoś pzry drodze Warta Włyń i na coś trafili ale cisza jak po śmierci organisty. Pozdrawiam Aleks
Napisano
W jakich godzinach tam będziecie??Może sie dogadamy, bo sam pochodzę z Ostrowa :-))))))))
A co do wartości myślę, że taki sprzęt jest bezcenny!!!!!
Napisano
Witam.

Czołg był. Tyle wiem. Po prawej stronie mostu na Warcie jadąc od strony Rossoszyczy. Natomiast jaki to był czołg (pojazd pancerny)i co z nim sie obecnie dzieje nie wiem. A ze był, swiadczą wypadki dzieciaków z Warty które niestety skacząc z mostu w latach 80-tych kilka razy adziewały" sie na to żelastwo.

Pozdrawiam
Vaderian Łódź
Napisano
Hej.
Powiem cóś,ale się nie śmiejcie.Czołgów o których powiem na pewno nie wytargacie,ale może się to przyda jeśli ktoś ma kontakt z poszukiwaczami z Ukrainy by im podpowiedzieć.
Mam dziadka z tamtych stron co obecnie mieszka na Pomorzu i chciałem go kiedyś wziąść na zlot w Darłowie a on mi:
-Po co?.Takich ruskich czołgów jak tam pokazują u nas na polach i w bagnach setki utonęło nowych bo Ruskie posadzili za sterami jakiś Mongołów kompletnie nie umiejących prowadzić i wjechali w grząskie tereny".
A wszystko miejsce miało w okolicach Brodów-dziś Ukraina,późniejsze miejsce gdzie walczyła SS Galizien.
Tam pewni te czołgi dobrze zachowane są.I nówki :)

Pozdrawiam.
Napisano
z t- 34 to wytargano pyte nadsilnikowa model 43

a kolomostu przyjechala ekipa z poznania zaczepila
koparke wytargala 251
wsadzila dzwigiem na lawete i w 4 godziny bylo pozamiatane :)
Napisano
akcja niewiem ze 3 lata temu ale postaram sie dopytac

t-34 lezy i to niejeden ale w tej chwili jest nie do ruszenia

a plyta o ktorej mowie lezala luzem bez reszty pojazdu

sdkfz bedzie do obejrzenia gdzies za zachodnia granica ale nie wiem u kogo
Napisano
Czytając te posty dochodzę do wniosku, że mieszkam w jakimś DZIWNYM KRAJU. Wydobywa się broń pancerną tu i tam, następnie te czołgi i transportery pojawiają się na zachodzie lub USA . Pytam co robi prokurator z miejsc o których tyle pisano, ano łapie ucznia za jazdę z legitymacją brata i tym podobnych przestępców" a zabytki jadą sobie za wielką wodę. Tylko czasem ktoś napisze na forum, że tu czy tam Coś" wydobyto w nocy i pojeczało GDZIEŚ!!!Takie fora jak to są prawdziwą skarbnicą wiedzy. Ja osobiście dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy czytając posty ludzi o takich samych zainteresowaniach. Szczytem jest prawo które zabrania posiadania STAREGO I PORDZEWIAŁEGO KARABINU, a traktowanie poszukiwaczy jak terrorystów to największe osiągnięcia policji i prokuratorów.
Pozdrawiam DAREK

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie