ktosiek Napisano 4 Październik 2005 Autor Napisano 4 Październik 2005 Będąc dziś w Warcie (miasteczko w Łódzkim)na małym rekonesansie dowiedziałem się od miejscowego , że ok 2 lat temu jakaś ekipa wytargała z rzeki Warty jakiś sowiecki czołg. Pan ok 65 letni twierdził, że czołg był przy moście i można było zobaczyć wieżę ale jakieś 2 lata temu w nocy jakaś ekipa go wydostała z błota i odjechała. Czy wiecie coś o tym???Jesli tak to proszę o odpowiedzi.Pozdrawiam Darek
Barnaba Napisano 4 Październik 2005 Napisano 4 Październik 2005 przyjechali w nocy i wyciagneli 32 tony ot tak jakby to był hełm a nie czołg?! chyba cosik tu nie pasi.pzdrBar_Naba
ktosiek Napisano 4 Październik 2005 Autor Napisano 4 Październik 2005 Mając sprzęt można zrobić wszystko!!!!Widocznie byli to PROFESJONALIŚCI , a w naszym kraju jest ich sporo!!!!
wars98 Napisano 4 Październik 2005 Napisano 4 Październik 2005 Witam!Była taka sprawa. Czołg wyciągneli i chyba (z tego co pamiętam) zostawili na brzegu. Ekipa budowlańców, która rano wróciła na plac budowy, mocno się zdziwiła... Nie wiem tylko co z czołgiem się stało... ((:Pozdrawiamwars98
ktosiek Napisano 4 Październik 2005 Autor Napisano 4 Październik 2005 Wars98 jestes z tych okolic???Bo to bardzo ciekawy teren i mozna sie wymienic informacjami :-))))
wars98 Napisano 4 Październik 2005 Napisano 4 Październik 2005 Witam!Nie. Ja ze stolycy... Ale można spróbować się powymieniać. Tylko co się z tym czołgiem stało? Żebym ja to pamiętał...Pozdrófka (;
Kobieras39 Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 o tym t 34to nawet i ja słyszalem::) chociaz wiedziałem tylko ze jest zatopiony w warcie a co do rejonu to rzeczywiscie fajny jest sporo 45roku zlom w sieradzu to kopalnia fantów ale ceny to jak na jarmarku dominikanskim ja kupilem nozyce dlugie za 40 zeta heh a za beczke wh 200 l chcial koles 1000 zl:) ale co do terenu to jak ktos ma jakies ciekawe info o 45 z checia pogadam ja mam info oterenie Łask-pabianice:) bo dalej sie nei wypuszczalem:P
ktosiek Napisano 5 Październik 2005 Autor Napisano 5 Październik 2005 Czyli coś z Warty prawdopodobnie wyjechało.W przyszłym tygodniu będę tam raz jeszcze i troszkę popytam miejscowych.
omi30 Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 Moze sie spotkamy w niedziele w Warcie? bo czesc grupy kalisko ostrowskiej wybiera sie w ten rejonpzdr.omi30
aleks Napisano 7 Październik 2005 Napisano 7 Październik 2005 W latach 70-siątych latem prz niskim stania Warty dzieciaki skakały z niego do wody.Potem ktoś obciął lufę.Lokalizacja to stare koryto Warty,przy drugim moście (starym).0becnie koryto rzeki jest przesunięte a czołg w mokradłach.UWAGA do niedawna podczas wypalania traw w tym terenie coś lubiło wybuchać. Co do wyciągania tego T34 to ktoś próbował ale chyba nic z tego nie wyszło.W 2003 roku nurkowie z Lodzi szukali czegoś pzry drodze Warta Włyń i na coś trafili ale cisza jak po śmierci organisty. Pozdrawiam Aleks
omi30 Napisano 7 Październik 2005 Napisano 7 Październik 2005 Z tego co wiem to koszta wydobycia tej 34 przewyzszaja jej wartosc :)
ktosiek Napisano 8 Październik 2005 Autor Napisano 8 Październik 2005 W jakich godzinach tam będziecie??Może sie dogadamy, bo sam pochodzę z Ostrowa :-))))))))A co do wartości myślę, że taki sprzęt jest bezcenny!!!!!
omi30 Napisano 8 Październik 2005 Napisano 8 Październik 2005 Sorrki nie wypaliło na jutro za tydzien dopiero jedziemypzdr.omi30
Maciej G Napisano 8 Październik 2005 Napisano 8 Październik 2005 Też o tym pojeździe słyszałem. Plotki mówiły o czołgu niedaleko mostu . Ale czy w Warcie Maciej
vaderian Napisano 8 Październik 2005 Napisano 8 Październik 2005 Witam.Czołg był. Tyle wiem. Po prawej stronie mostu na Warcie jadąc od strony Rossoszyczy. Natomiast jaki to był czołg (pojazd pancerny)i co z nim sie obecnie dzieje nie wiem. A ze był, swiadczą wypadki dzieciaków z Warty które niestety skacząc z mostu w latach 80-tych kilka razy adziewały" sie na to żelastwo.PozdrawiamVaderian Łódź
pałełek Napisano 9 Październik 2005 Napisano 9 Październik 2005 Hej.Powiem cóś,ale się nie śmiejcie.Czołgów o których powiem na pewno nie wytargacie,ale może się to przyda jeśli ktoś ma kontakt z poszukiwaczami z Ukrainy by im podpowiedzieć.Mam dziadka z tamtych stron co obecnie mieszka na Pomorzu i chciałem go kiedyś wziąść na zlot w Darłowie a on mi:-Po co?.Takich ruskich czołgów jak tam pokazują u nas na polach i w bagnach setki utonęło nowych bo Ruskie posadzili za sterami jakiś Mongołów kompletnie nie umiejących prowadzić i wjechali w grząskie tereny".A wszystko miejsce miało w okolicach Brodów-dziś Ukraina,późniejsze miejsce gdzie walczyła SS Galizien.Tam pewni te czołgi dobrze zachowane są.I nówki :)Pozdrawiam.
mial Napisano 10 Październik 2005 Napisano 10 Październik 2005 z t- 34 to wytargano pyte nadsilnikowa model 43a kolomostu przyjechala ekipa z poznania zaczepila koparke wytargala 251wsadzila dzwigiem na lawete i w 4 godziny bylo pozamiatane :)
Boruta Napisano 10 Październik 2005 Napisano 10 Październik 2005 Witam,Kiedy była ta akcja z SDKfz-tem?Pozdrawiam
ktosiek Napisano 10 Październik 2005 Autor Napisano 10 Październik 2005 Czyli wytargano sdkfz 251, a T 34 sobie leży w Warcie???
El Camino Napisano 11 Październik 2005 Napisano 11 Październik 2005 Mial - możesz napisać coś więcej o tej aukcji z Sdkfz ? Jest jakaś szansa ze bedzie on gdzies do obejrzenia ?
mial Napisano 11 Październik 2005 Napisano 11 Październik 2005 akcja niewiem ze 3 lata temu ale postaram sie dopytac t-34 lezy i to niejeden ale w tej chwili jest nie do ruszenia a plyta o ktorej mowie lezala luzem bez reszty pojazdu sdkfz bedzie do obejrzenia gdzies za zachodnia granica ale nie wiem u kogo
ktosiek Napisano 11 Październik 2005 Autor Napisano 11 Październik 2005 Czytając te posty dochodzę do wniosku, że mieszkam w jakimś DZIWNYM KRAJU. Wydobywa się broń pancerną tu i tam, następnie te czołgi i transportery pojawiają się na zachodzie lub USA . Pytam co robi prokurator z miejsc o których tyle pisano, ano łapie ucznia za jazdę z legitymacją brata i tym podobnych przestępców" a zabytki jadą sobie za wielką wodę. Tylko czasem ktoś napisze na forum, że tu czy tam Coś" wydobyto w nocy i pojeczało GDZIEŚ!!!Takie fora jak to są prawdziwą skarbnicą wiedzy. Ja osobiście dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy czytając posty ludzi o takich samych zainteresowaniach. Szczytem jest prawo które zabrania posiadania STAREGO I PORDZEWIAŁEGO KARABINU, a traktowanie poszukiwaczy jak terrorystów to największe osiągnięcia policji i prokuratorów.Pozdrawiam DAREK
Lokomotywa Napisano 11 Październik 2005 Napisano 11 Październik 2005 Koledzy polecam lekture Konopielki" Redlińskiego- bo przecież wiadomo że w kazdej wsi jest zakopany złoty koń
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.