Anielskooki Napisano 3 Październik 2005 Autor Napisano 3 Październik 2005 WitamNie mogę nigdzie znaleść map ani dokładniejszych informacji na temat Linii Hindenburga.Czy ktoś może mi pomóc?Chciałbym zorganizować tam małą wyprawe,a iformacji mało...Anielskooki
Seb Blatter Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Możliwe, że mam coś co mogłoby Ci się w jakiś sposób przydać, ale niewiem czy tego już nie masz bądź nie znasz.W razie czego, mogę Ci przesłać na mejla coś :)Jakich konkretnie informacji potrzebujesz?Pozdrawiam
Anielskooki Napisano 3 Październik 2005 Autor Napisano 3 Październik 2005 No kolego Seb Blatter Bardzo tajemnicza odpowiedź.Najbardziej potrzebne są mapy,a i trochę informacji ogólnych też nie zawadzi.Jeśli coś masz to proszę na maila.A jeśli wyprawa dojdzie do skutku i twoje informacje będą przydatne to będziesz miał udział w łupie. ;-))
Seb Blatter Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Wysłałem Ci mejla, liczę na szybką odpowiedź :)Pozdro
Anielskooki Napisano 3 Październik 2005 Autor Napisano 3 Październik 2005 Coś mi się zdaje , że Ty wiesz coś czego ja nie wiem , a chciałbym wiedzieć.
Seb Blatter Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Zabrzmiało tajemniczo :)A tak w ogóle dotarł mój mejl do Ciebie, bo jeśli tak to mógłbyś odpisać :)Fotka przedstawia australijskich żołnierzy z 46 Batalionu w niemieckim okopie na Linii Hindenburga.Pozdro
Seb Blatter Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Niewiem co się stało, teraz mam nadzieję fotka.
Forteca Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Małą wyprawę"... :)))))))))Nieco informacji skrótowych i ogólnych w dziele Jakowlewa i Szmakowa Fortyfikacja stała przed i w czasie I wojny swiatowej", skąd zresztą jest ta ilustracja
Seb Blatter Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 http://battlefields1418.50megs.com/hindenburg_line.htmPozdro
Seb Blatter Napisano 4 Październik 2005 Napisano 4 Październik 2005 27 Dywizja piechoty i czołgi Mark V z brytyjskiego 8 Batalionu Czołgów w tle. 29 września 1918 rok, Linia Hindenburga.Pozdro
Seb Blatter Napisano 4 Październik 2005 Napisano 4 Październik 2005 Artyleria wspierająca atak wspomnianej wcześniej 27 Dywizji na Linię Hindenburga.Pozdro
Seb Blatter Napisano 4 Październik 2005 Napisano 4 Październik 2005 Sprostowania wymaga jedna rzecz, dosyć istotna dla tego wątku :)Nie chodzi jak się okazało (drogą dopiero mejlową) o linię Hindenburga znaną z frontu francuskiego z I wojny światowej, tylko o system umocnień w Polsce, zwany podobnie... :)Jednak więcej chyba wyjaśni Anielskooki.Pozdrawiam
Anielskooki Napisano 5 Październik 2005 Autor Napisano 5 Październik 2005 Chodziło o system umocnień i bunkrów.....
Anielskooki Napisano 5 Październik 2005 Autor Napisano 5 Październik 2005 ....oraz bardzo długi rów (sztuczny)głebokości 5m.Wszystko zlokalizowane na terenie Puszczy Piskiej.Z tego co wiem nazywa się to Linia Hindenburga.Anielskooki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.