Skocz do zawartości
  • 0

Guziki ze strychu:):)

sierhant

Pytanie

Napisano

Mogl by mi ktos pomoc w identyfikacji jestem zielony w temacie guzikow:) nr.1 zadnych bic nr.2 to samo, 3 sygnowany R.S.S. Bede bardzo wdzieczny za kazde info na ten temat

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65462430
no niestety na allegro nie znalazlem ci tego pierwszego ale poszukaj jak masz czas kiedys ale jak dlanie to krigsmarine
PIG
Napisano

Mogl by mi ktos pomoc w identyfikacji jestem zielony w temacie guzikow:) nr.1 zadnych bic nr.2 to samo, 3 sygnowany R.S.S. Bede bardzo wdzieczny za kazde info na ten temat

Napisano
Panowie dzieki za wszelki informacje. Mam jeden problem guziki 1,2 nie sa sygnowane dziwne troche ? nr.3 ma R.S.S. czy moze ktos wie co to oznacza. Jeszcze raz wielkie dzieki
Napisano
Na większości takich guzików nie ma sygnatur, więc jest to normalne:-) Jeżeli chodzi o datowanie ciężko coś dokładnie ustalić, na pewno były używane podczas II wśw (groszki). Co do guzika marynarki, to nie jest kriegsmarine , Niemcy niezależnie od okresu stosowali na guzikach zupełnie inne kotwice. Sierhant, spróbuj zrobić skana tyłu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie