Skocz do zawartości

Saperka

FENIAN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Nie wiecie może gdzie można kupić saperkę całą kompozytową,żeby lemiesz ie wył"?I ile trzeba na nią wydać kaski?I czy takie coś nadaje się do kopania?
Napisano
Pierwsze słyszę o takiej saperce ja kopie zwykła saperką z LW-polskiego i jest ok.A żeby nie wyła kładęją na ramieniu.
Pozdrawiam
Napisano
Friskas ma chyba takie , ale nie wiem jak siesprawuje , mam taką małą łopatkę z Friskasa , nadaje sie do lekkiej gleby.

Jakoś co solidny metal to metal.
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Napisano
no tak ! fiskars też nie jest tani? za to lekki dość solidny i nie klekocze sie na wszystkie srony ! w Rzeszowie kosztoał jakieś 138,, ale tu jest ponoć zawsze drożej/// cikawe ile u was????
Napisano
witam
saperki nie musisz ładować z urobkiem pod sonde wystarczy ręka z tym co wykopałeś tak robi gros kopiących chyba że kopiesz w oborniku [ale to żart]
pozdrawiam
Napisano

A propos Fiskars'a - to zdjęcie z kopania stanowiska bojowego w Armii Fińskiej. Są widocznie na wyposażeniu jaegerów, a ziemia tam twarda... ;)
Pozdrawiam!

Napisano
Głupoty mówicie!!! Kup lepiej polska wojskowa saperke składana elegancko na 3 czesci,ma dodatko wewnatrz taki lancuszek ze mozesz nia sie poslugiwac jak nunczakiem gdy jest czesciowo zlozona ,cała z metalu -zero drzazg w łapach...bez kitu
polecam piku
Napisano
Pik ma rację jeżeli chodzi o polskie saperki. Ta rozkładana jest bardzo poręczna, bardzo twarda, mi po trafieniu na kamień wyszczerbiła się.Ale zdarza się. Moim zdanie bardzo dobra jest saperka nie składana, z drewnianą rączką WP ( w zasadzie to łopatka szturmowa). Chyba jest z troche grubszej stali niż ta składana. No i oczywiście ceny bezdyskusyjne na korzyść polskich.

pozdro,
acer
Napisano
jeśli już składaną to NATO, polska ma kilka minusów w porównaniu z nimi - przede wszystkim koniec rzonka" w saperkach nato ma kształt trójkata - bardzo ułatwia kopanie.
Napisano
Miałem 3 saperki w swej karierze.Pierwsza była jankeska skladana tego nowego wzoru-kompletna klapa,przekombinowana wg mnie i droga. Druga saperka to Polska z drewnianym trzonkiem-zajebiscie solidna ,mocna,elegancko sie wbijala w drzewka-niestety trzonek z drewna wkrotce pękł i została pochowana w lesie ( niewytrzymala treningow w rzucaniu w drzewka....)
Teraz mam trzecią saperke -Polska skladananowego wzoru ,całą z metalu-jest najlepsza,nie do z... , rzadnych drzazg w łapach,bardzo dobrze korzenie tnie,mozna zlozyc i uzywac jako motyczki,wybieraka ....
Poszukaj ich na allegro w Polskim wyposazeniu . Ja swoją pozyczylem z armii.
piku

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 05:44 06-11-2005
  • 4 weeks later...
Napisano

Ostatnio nabyłem saperkę ,w Leroju Merlin w Piasecznie k/w-wy ,z hartowanej stali,trzonek z kompozytu, za niecałe 20 zł. W terenie wypadła całkiem nieżle.Pozdro. Darz dół.

Napisano
Reklam nie lubię,ale polecenie dobrego sprzętu kolegom kopaczom,to chyba co innego. Licho nosi mnie po różnych miejscach, ale najczęściej to Mazury .Pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie