Skocz do zawartości
  • 0

pod co taka przeróbka???

werning

Pytanie

Napisano

Witam jak w temacie pod co był przerobiony ten szkopek? bicia ma tylko niemieckie ale zaczep jakby pod oporządzenie amerykańskopodobne. Dzięki za wszelkie sugestie.
pzdr Werning

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jak w temacie pod co był przerobiony ten szkopek? bicia ma tylko niemieckie ale zaczep jakby pod oporządzenie amerykańskopodobne. Dzięki za wszelkie sugestie.
pzdr Werning

Napisano

i pochewka 2

niestety wyjeżdzam i wracam za tydzień więc jesli ktos będzie chciał o cos zapytać to odpowiem dopiero w piątek :P .

Napisano
no fakt w zachodnich niemczech używano przecież amerykańskiego oporzadzenia. Też słyszałem o możliwości pochodzenia z Norwegii. no nic może ktoś jeszcze coś wymyśli.
Napisano
żeby rozwiać wszelkie wątpliwości jak zauważył Kolega herrmateuss jest to bagnet norweski i rzeczywiscie pod garanda. Bagnet M/1956 SLK.
- Do kolegi revolt stwierdzenie że do amerykańskich żabek" jest troszkę niebardzo -konstrukcja zaczepu eliminuje użycie elementu zwanego żabką. Haczyki wpinało się bezpośrednio w pas w oczka które znajdowały się na całej jego długości.
Pozdrawiam wszystkich za szczere chęci. I jeszcze raz dzięki za wszelkie sugestie.
Aha no i link :) http://www.holmback.se/bayonets/Notes/Nor.htm
Napisano
A jeszcze jedno przeoczyłem!!! maxikasek fotki są moje prywatne nie z aukcji -masz może link do tej aukcji??? Jeśli są rzeczywiście wykorzystane w jakiejś aukcji to nieładnie a jeśli są podobne to z chęcią zobaczyłbym cenę.
pzdr. Werning

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie