majstergrzech Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Napisano 25 Wrzesień 2005 Witam wszystkich kochających matkę ziemięNa poczętek korpus (czyli puste w środku bo nie jestem rozrywkowy) czegoś co mogło być.. no właśnie, na granat to nie wyglada, moze mina, a moze jeszcze coś innego
majstergrzech Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Napisano 25 Wrzesień 2005 Witam wszystkich kochających matkę ziemięNa poczętek korpus (czyli puste w środku bo nie jestem rozrywkowy) czegoś co mogło być.. no właśnie, na granat to nie wyglada, moze mina, a moze jeszcze coś innego
majstergrzech Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Napisano 25 Wrzesień 2005 Taka sympatyczna sapereczka wykopana w miejscu polsko-niemiecko-ruskim
majstergrzech Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Napisano 25 Wrzesień 2005 pokrywka od, comyślam się ze pojemnika na amunicję artyleryjską, prawdopodobnie niemiecką
majstergrzech Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Napisano 25 Wrzesień 2005 na spodzie tego metalowego korpusu był gwint od wewnętrznej strony a w środku papierowa smołowana wkładka
paput Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 Bagnet włoski Manlicher Carcano Model 1891.
HU13ERT Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 Witam.saperka radzieckaA skąd wiadomo, że to tylko korpus? Puste jest z drugiej strony czy lekkie? :/Pozdrawiam.
majstergrzech Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Napisano 25 Wrzesień 2005 puste jest z obydwu stron tzn. na wylot. po oczyszczeniu okazało się ze w otworze na ew. zapalnik bylo pusto tak jak i od spodu gdzie prawdopodobnie byla nakrętka. Typowy korpus czyli rura z nakrętką z dziurką :)). Bez obaw nie jestem samobójcą
majstergrzech Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Napisano 25 Wrzesień 2005 ps dzięki za identyfikacje bagnetu i saperki
majstergrzech Napisano 28 Wrzesień 2005 Autor Napisano 28 Wrzesień 2005 Czy ktoś się domyśla co to za korpus? Bardzo mnie to intrygujePozdrawiam
magnus992 Napisano 8 Październik 2005 Napisano 8 Październik 2005 Według mnie jest to korpus niemieckiego granatu trzonkowego.
Pytanie
majstergrzech
Witam wszystkich kochających matkę ziemię
Na poczętek korpus (czyli puste w środku bo nie jestem rozrywkowy) czegoś co mogło być.. no właśnie, na granat to nie wyglada, moze mina, a moze jeszcze coś innego
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.