Witam. Jak zwykle za monetami zapuściłem się na pole i oprócz 5 pfenigów z 1940 wytargałem dziś coś takiego jak na załączonym foto obok. Ptaszek nie ma żadnych sygnatur i tym podobnych ułatwień, natomiast ta podstawka" na której siedzi ma gwint, więc stawiam wniosek iż jest to wykończenie jakiejś szturmówki". Jeśli macie jakieś sugestie co do pochodzenia tego fanta lub dokładniejszego przeznaczenia to chętnie prosze o odpowiedzi. Jeszcze jakbyście potrafili zidentyfikować znalezisko z uwzględnieniem daty jego użytkowania to było by git. A poza tym to interesuje mnie wszystko na ten temat. Jeśli to pomoże w czymś to podam wymiary 6,5 x 4,3 cm.
Pytanie
necroskop
Witam.
Jak zwykle za monetami zapuściłem się na pole i oprócz 5 pfenigów z 1940 wytargałem dziś coś takiego jak na załączonym foto obok.
Ptaszek nie ma żadnych sygnatur i tym podobnych ułatwień, natomiast ta podstawka" na której siedzi ma gwint, więc stawiam wniosek iż jest to wykończenie jakiejś szturmówki".
Jeśli macie jakieś sugestie co do pochodzenia tego fanta lub dokładniejszego przeznaczenia to chętnie prosze o odpowiedzi. Jeszcze jakbyście potrafili zidentyfikować znalezisko z uwzględnieniem daty jego użytkowania to było by git. A poza tym to interesuje mnie wszystko na ten temat.
Jeśli to pomoże w czymś to podam wymiary 6,5 x 4,3 cm.
Pozdrawiam z Rawicza
Marek
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.