Czarek Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Doszły mnie słuchy że WD40 absolutnie nie nadaje się do konserwacji metalu na dłuższy okres...a nawet ...że sam moze powodowac korozję?co powiecie-jakie macie doświadczenia z tym preparatem?bo ja używam go do konserwacji odrdzewionych wykopków-i nie mam problemu-smaruję fanty średnio raz na 2 miesiące tym specyfikiem i jakoś nie widze zeby korodowały...ps.jeśli można zanim wątek zostanie przerzucony do konserwacji niech pobedzie ze 2 dni na głównym...na konserwację mało kto zagląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoffmander Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Ja używam WUDE 40% tylko doustnie. Efekty zawsze te same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Elegancko czyści,, osad prochowy z przewodu lufy''...pzdr ormowcow z forum bo jest was tu cala masa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Z opowieści kolegi wiem, że jak bagnet nasmarujesz WD40 i włożysz go do pochwy to go zeżre szybciej niż jak by w ziemi leżał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Bez przesady WD40 nie ma najlepszych właściwości konserwujących ale i nie przyśpiesza korozji. Dość łatwo przyjmuje" wilgoć w suchym pomieszczeniu nie ma problemu.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 ja jestem zadowolony z WD 40 ale nie do konserwacji tylko od odrdzeiwania np srubek. kortanin jest dobry:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 ja juz pisałem nieraz o właściwosciach WD. nadaje sie do luzowania śrub ale napewno NIE do konserwacji. Juz lepiej nadaja się oleje do konserwacji broni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldefryk Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 Do konserwacji się absolutnie nie nadaje- Zakonserwowalem kiedyś mauzera w raz z drewniana kolbą- po 3 miesiacach urosły na nim grzyby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjOLO Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 Ja tam czasami używam WD-40 ale tylko troche daje na szmatke i smaruje,narazie nie widze negatywnych efektów.No chyba że ktoś przesadzi z ilością to będzie się klejić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.