kordelek Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Chodzi mi o to aby po oczyszczeniu nie zaszedł znowu rdzą. Wiem, że trzeba go przeszczotkować drucianą szczotą ale czym dopłukać resztki osadu i octu. Po wodzie zaraz mam rdzawy nalot. Czy jest inny sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Ja zawsze dokładnie czyszczę druciakiem...wtedy ocet pozostaje w małych ilościach,najlepiej szczotką na wiertarce-szybko i wydajnie...potem towocik/wd40 co kto woli,trzeba to zrobić dokładnie i pokryć 100% powierzchni przedmiotu..w przeciwnym razie pojawi się miejscowy nalot rdzy.PzDr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 A najlepiej po prostu nie czyscic w occie. Pozdro.K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordelek Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2005 To najlepiej w czym? Chodzi o gwizdek do Mg i parę innych drobiazgów ale też sstalowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anarchista Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 gotować w wodzie (raz albo dwa), usunąć osad szczotką drucianą i posmarować jakimś smarem. przynajmniej tak robiłem po czyszczeniu w kwasie solnym i nic rdzawego nie wychodzi.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Po trawieniu w kwasie gotować w wodzie. lepiej jednak nie trawić, odpowiedź - TYLKO ELEKTROLIZA.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Broń boże octem !!! niszczy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 Witam! Jeśli już ktoś czyści octem to po dokładnym wyszczotkowaniu drucianką i wymyciu fantów pod kranem z mydłem szczotką do paznokci można na całość pędzlem nanieść olej silnikowy. WD-40 stopniowo paruje, a smary stałe chyba nie dodają uroku. :) Przyłączę się też do licznych apeli Kolegów, nie czyśćcie octem! Sposób choć prosty to bardzo niszczy metal! Zamiast tego polecam również banalną w wykonaniu autolizę (efekt godny polecenia). Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek68 Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 Ocet zostaw do nóżek w galarecie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.